Ontdek het grootste zonnebloemschilderij - Uitkijktorens.nl

Iedereen kent natuurlijk het schilderij ‘Vaas met 15 zonnebloemen’ van Vincent van Gogh. Wil je een levensechte versie van dit wereldberoemde schilderij bewonderen? Dat kan in het Brabantse Etten-Leur. Daar ontdek je het grootste zonnebloemschilderij ter wereld!

Hoe het begon

Wist je dat 2024 het jaar van de zonnebloem is? Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat Van Goghs beroemde zonnebloemschilderij in het National Gallery in London kwam te hangen. Op allerlei plekken in Brabant organiseert Van Gogh Brabant en Van Gogh Nationaal Park dit jaar bijzondere belevenissen rondom Van Goghs boerenbloem, waaronder een levensecht zonnebloemschilderij in Etten-Leur. Het is in dit Brabantse dorp dat hij in 1881 zijn carrière als schilder begon.

Uitzicht op uitkijktoren en zonnebloemschilderij
Foto: René Mensen

Beleef Van Goghs levensechte schilderij

Op een enorme groene weide van ruim 7.000 vierkante meter hebben vele vrijwilligers zo’n 60.000 zonnebloemzaden en een miljoen andere bloemzaden (en planten) Vincents Vaas met 15 zonnebloemen levensecht ingezaaid. En met resultaat! Momenteel staat het grootste zonnebloemschilderij ter wereld prachtig in bloei te midden van paarden, koeien en schapen. Een heerlijk cultuur- én natuuruitje dus.

Uitkijktoren Zonnebloemschilderij
Foto: Ria Mol

Tijdelijke uitkijktoren

Wandel via een natuurlijk aangelegd voetpad door het reusachtige veldschilderij of bewonder het vanaf de 6 meter hoge uitkijktoren, een flinke steiger met een breed uitkijkplatform. Hierdoor zie je het schilderij in vol ornaat. Wat een belevenis!

De toren staat er nog tot en met 28 oktober 2024. Het veldschilderij zelf blijft open tot het einde van het jaar.

Meer informatie

Locatie: Boerderij en Recreatiebedrijf De Menmoerhoeve, Zundertseweg 66 in Etten-Leur

Entree: gratis!

Alle informatie: Van Gogh Brabant