Uitkijktorens.nl is live! - Uitkijktorens.nl

Yes, we zijn live! Na maanden van uitkijktorens inventariseren, bijzondere verhalen ophalen, mooie natuurgebieden en interessante bezienswaardigheden in de omgeving in kaart brengen, leuke fiets- en wandelroutes verzamelen en prachtige foto’s vergaren, is het nu zover! Uitkijktorens.nl, hét platform voor uitkijktorens in Nederland, is van start gegaan. En we zijn er trots op!

Beleef Nederland eens van boven. Ons land kent ruim 170 uitkijktorens in allerlei soorten en maten. Van houten uitzichttorens en hoge monumentale bouwwerken vol historie tot architectonische hoogstandjes en hypermoderne exemplaren. Dit aantal loopt jaarlijks op. En dat is natuurlijk niet voor niets. Uitkijktorens zijn bij uitstek bouwwerken die vragen om beklommen te worden met als beloning, een adembenemend uitzicht. Op prachtige natuur, op idyllisch water, op rijke historie of op een bruisende stad. Wat is Nederland toch mooi van boven.

Bijzondere verhalen op Uitkijktorens.nl

Achter elke uitkijktoren schuilt een bijzonder en uniek verhaal: over het ontwerp van de architect of ontwerper, over de totstandkoming van de uitkijktoren, over de rijke historie van soms wel eeuwenoude torens en over de prachtige omgeving waar de uitzichttoren staat. Al deze prachtige verhalen zijn gebundeld op Uitkijktorens.nl, met wandel- en fietsroutes en informatie over andere leuke en interessante bezienswaardigheden in de omgeving. Het resultaat: een prachtig platform als inspiratiebron voor een bijzonder dagje uit.

Maak van je dagje uit een hoogtepunt

Dus bekijk de website maar eens goed, laat je inspireren en maak van je dagje uit een hoogtepunt. Bewonder en beklim de toren, ontdek de mooiste vergezichten en bijzondere verhalen, maak een heerlijke wandeling door de natuur en geniet van de stilte. Of ontdek al fietsend mooie bossen, knusse dorpjes, kabbelende beekjes en interessante bezienswaardigheden. Om vervolgens neer te strijken op een gezellig terras. Wat is Nederland toch mooi! We wensen je alvast veel plezier. O, en vergeet ons vooral ook niet te volgen via Facebook en Instagram voor nog meer inspiratie. Wil je niks missen van Uitkijktorens.nl? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ontdek een van de vele uitkijktorens van Nederland en beleef de mooiste vergezichten!