Wandelroute Fort de Roovere – geel

Download route
Waar ben ik?
2 km

Fort de Roovere met Mozesbrug

Vanuit de geschiedenis is Fort de Roovere een van de grootste forten van de West-Brabantse Waterlinie. Nadat het Fort in 2010 is opgeknapt, heeft het zich ontwikkeld tot hét Waterliniecentrum. Ontdek naast uitkijktoren Pompejus de Mozesbrug, een ‘loopgraaf door het water’. De rand van de brug ligt op gelijke hoogte met het water, waardoor het lijkt alsof je door het water loopt, net als Mozes door de Rode Zee deed. Vanaf een afstandje zie je de brug dan ook niet liggen, maar als je dichterbij komt, opent het fort zich door deze smalle sleuf. Een ware belevenis!

Informatiecentrum De Schaft

Op Fort de Roovere nabij uitkijktoren Pompejus vind je het informatiecentrum De Schaft waar je naast informatie over deze iconische uitkijktoren, Fort de Roovere en de West-Brabantse Waterlinie ook kunt genieten van een hapje en een drankje. Leuk detail: Het gebouw de Schaft had eerder de functie van bouwkeet tijdens de bouw van de toren. De bouwkeet is destijds door vrijwilligers gemaakt.

Landgoed Buitenlust

Landgoed Buitenlust is naast een oud landgoed uit ongeveer 1850 ook een natuurgebied van 133 hectare in eigendom van de Stichting Brabants Landschap. Dit prachtige natuurrijke gebied laat op een relatief klein gebied veel variatie zien door een mix van naald- en loofbossen in combinatie met boerenland en waar je heerlijk kunt wandelen.

Parkeerplaats Pompejus

Er is volop parkeergelegenheid bij parkeerplaats For de Roovere. Check 'praktisch' voor alle informatie.

Download route

Fort de Roovere vlak bij het Brabantse Bergen op Zoom is een oase van groene natuur waar je heerlijke wandeltochten kunt maken. Zin in een korte wandeling? Volg dan de gele wandelroute bij Fort de Roovere van twee kilometer en ontdek prachtige verhalen over de West-Brabantse Waterlinie. Leuk voor het hele gezin.

ParkerenLigneweg in Halsteren
StartpuntHet parkeerterrein. Wandel over het
binnenterrein (terre) van het fort naar de oostwal.
Afstand2 km
RoutebeschrijvingDe route is niet bewegwijzerd, maar vrij eenvoudig te volgen. Hoe wordt in deze folder uitgelegd.
Wandelen Fort de Roovere
Fort de Roovere

Wandelen over Fort de Roovere

Wandelen over een van de grootste verdedigingsforten van de historische waterlinie is al een beleving op zich, maar de Mozesbrug, een loopgraaf door het water, maakt het extra spectaculair. Wandel ‘door’ het water en geniet van de natuur op deze hoogte. Wil je het hoger opzoeken? Vanaf uitkijktoren Pompejus heb je de mooiste vergezichten en kun je niet alleen de hele waterlinie overzien, maar kijk je ook uit op een deel van De Brabantse Wal. Wat een afwisselende en glooiende natuur met hoogteverschillen van wel ruim 20 meter! Wil je meer te weten komen over de rijke historie van deze bijzondere plek midden in de natuur? Bezoek dan vooral Informatiecentrum De Schaft die ook aan de route Wandelen Fort de Roovere ligt. Hier kun je ook terecht voor een hapje of drankje.

Zien en doen bij Wandelroute Fort de Roovere – geel

In de omgeving van de uitkijktoren is genoeg te zien, te doen en te beleven. Neem alvast een kijkje.