Uitkijktoren De Grote Sniep - Uitkijktorens.nl

Uitkijktoren De Grote Sniep

Terug Wilnis · Utrecht
Beklim deze ronde uitkijktoren en ontdek het typische polderlandschap met zijn langgerekte weilanden en slootjes, grazende koeien en weidevogels die voorbijvliegen. Hollandser krijg je het niet.
2015
11,3 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Check de openingstijden
2015
11,3 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Check de openingstijden
Beklim deze ronde uitkijktoren en ontdek het typische polderlandschap met zijn langgerekte weilanden en slootjes, grazende koeien en weidevogels die voorbijvliegen. Hollandser krijg je het niet.

De Grote Sniep is meer dan een uitkijktoren alleen. Je kunt er ook genieten van biologische en lokale producten.

Waar ben ik?

De Grote Sniep is meer dan een uitkijktoren alleen. Je kunt er ook genieten van biologische en lokale producten.

Veenkade 1 · 3648 AS Wilnis

Bewonder het ontwerp

Via een kleine loopbrug vanaf de Veenkade kom je uit bij De Grote Sniep. Wat direct opvalt is het ronde ontwerp van deze ruim 11 meter hoge toren, ontworpen door Architektenburo Ten Hove. De toren is geïntegreerd in het omliggende gebouw(tje). De uitzichttoren is geheel omkleed met verticalen houten delen die los van elkaar geplaatst zijn. Hierdoor ontstaat een open structuur. En doordat gebruik is gemaakt van natuurlijke materialen gaat het ontwerp goed op in de landelijke omgeving.

Uitkijktoren De Grote Sniep

Opvallend is het open deel aan één zijde van de toren, waardoor je een deel van de stalen wenteltrap kunt zien. Via deze wenteltrap kom je uit bij het uitkijkplatform die zich op 9 meter hoogte bevindt. Vanaf het ronde platform (met dak!) kijk je prachtig uit op het polderlandschap van Groot Wilnis-Vinkeveen met zijn kenmerkende langgerekte weilanden en slootjes. Spot grazende koeien, de vele weidevogels en een haas die voorbijschiet. Bij mooi weer kun je zelfs Amsterdam aan de ene kant en Utrecht aan de andere kant zien liggen. Kortom, genieten!

Check de leukste feitjes

Beleef de streek

De Grote Sniep is meer dan een uitkijktoren alleen. Het is ook een paviljoen met restaurant waar je biologische gerechten van lokale streekproducten kunt proeven. Vanaf het paviljoen heb je eveneens een geweldig uitzicht op het omliggende weidelandschap.

Uitkijktoren De Grote Sniep

What’s in a name?

De Grote Sniep is best een bijzondere naam, maar de eigenaren vinden het niet meer dan logisch. Tijdens de ontginningen van de polder is dit gebied namelijk ingedeeld in rechte stukken grond. Op verschillende plekken bleef er een spits toelopend lapje grond over, zo ook bij de eigenaren van het paviljoen/uitkijktoren. Zo’n stukje grond heet een sniep. De eigenaren zien het nieuwe natuurgebied waarin hun stukje sniep ligt als een uitvergroting daarvan. Vandaar dus De Grote Sniep. Overigens wordt dit idyllische plekje in de volksmond De Sniep genoemd.

Walhalla voor vogelspotters

Vogelliefhebbers opgelet! In dit uitgestrekte gebied kun je veel verschillende vogels spotten. Ontdek onder meer kieviten, tureluurs, grutto’s, scholeksters en eenden. Ook in de winter kun je er enkele vogelsoorten ontdekken, zoals de smient en de kolgans. Vanaf de uitzichttoren heb je een geweldig uitzicht over dit uitgestrekte gebied. Neem dus vooral je verrekijker mee.

Uitzicht vanaf De Grote Sniep

Ontdek andere uitkijktorens in de regio

Wist je dat er in de omgeving van uitkijktoren De Grote Sniep nog diverse andere uitzichtposten te vinden zijn? Zo vind je ten zuidoosten in Utrecht de uitkijktoren Observatorium, in het zuiden uitkijktoren Willeskop in Oudewater en ten zuidwesten onder meer de uitkijktoren Reeuwijkse Hout in Reeuwijk. Bekijk ook het volledige overzicht van uitkijktorens.

Openingstijden

Van 1 april tot 1 oktober is De Grote Sniep dagelijks (met uitzondering van maandag) van 10.00 tot 17.30 uur geopend. In de herfst- en wintermaanden kun je de toren alleen in het weekend, op zaterdag en zondag, beklimmen. Check voor je bezoek de actuele openingstijden.

Gratis entree

Wil je laagdrempelig van het uitzicht genieten? Dat kan! De toegang tot deze uitkijktoren is namelijk gratis.

Parkeren

Bij de Toren De Grote Sniep is geen parkeergelegenheid. Zowel het paviljoen als de toren zijn alleen met de fiets of te voet te bereiken. De dichtstbijzijnde parkeerplaats is De Geer. Navigeer hiervoor naar Portengense Zuwe 2-4 in Kockengen. Vanaf de parkeerplaats wandel je via de Veenkade in tien minuten naar de uitkijktoren.

Toegankelijkheid

De uitkijktoren is enkel te beklimmen via een trap. Er is geen lift aanwezig. Hierdoor is het niet toegankelijk voor mensen met een rolstoel of kinderwagen.

Zien en doen bij Uitkijktoren De Grote Sniep

In de omgeving van de uitkijktoren is genoeg te zien, te doen en te beleven. Neem alvast een kijkje.

Nog meer inspiratie?

Check het laatste nieuws en lees verrassende blogs over uitkijktorens in Nederland, boordevol tips en inspiratie voor een heerlijk dagje uit.

Naar alle berichten

De meest avontuurlijke uitkijktorens van Nederland

04 nov 2023

Laat je bloed sneller lopen en ontdek de meest avontuurlijke uitkijktorens van Nederland. Hier moet je zijn als je een echte durfal bent.

De mooiste fietsroutes in de lente

05 apr 2023

Frisgroene natuur, blatende lammetjes en kleurige bloemen. Pak je fiets en beleef de lente met deze mooie fietsroutes die je langs toffe uitkijktorens brengt.