Uitkijktoren Observatorium Maximapark - Uitkijktorens.nl

Uitkijktoren Observatorium

Terug Utrecht · Utrecht
Beklim deze kunstzinnige uitkijktoren en maak een eindeloze wandeling naar de top. Ontdek het groene park, de Romeinse historie en de mooiste kunstobjecten in het Máximapark.
2009
14 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
2009
14 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
Beklim deze kunstzinnige uitkijktoren en maak een eindeloze wandeling naar de top. Ontdek het groene park, de Romeinse historie en de mooiste kunstobjecten in het Máximapark.

Wist je dat het Máximapark wel zes keer groter is dan het Amsterdamse Vondelpark?

Foto's van de Uitkijktoren Observatorium

Veel van de foto's op ons platform zijn gemaakt door liefhebbers van uitkijktorens. Stuur jouw foto's naar info@uitkijktorens.nl en krijg een vermelding op ons platform!

Waar ben ik?

Wist je dat het Máximapark wel zes keer groter is dan het Amsterdamse Vondelpark?

Uilenboslaan 1 · 3451 GB Utrecht

Bewonder het ontwerp

Midden in het Máximapark staat de kunstzinnige uitkijktoren Observatorium, ontworpen door kunstenaar Lucas Lenglet in samenwerking met Bundschuh Architekts. Deze betonnen, maar toch ranke uitkijktoren is opgebouwd uit aan elkaar geschakelde, schroefvormige cirkelvormen. Bijzonder is het cortenstalen net dat de buitenkant bekleed, gedeeltelijk overwoekerd door klimplanten. Wie via de steile helling naar boven wil klimmen, wacht door het ingenieuze ontwerp een eindeloze wandeling: tijdens de tocht naar de top van uitkijktoren Observatorium verandert de locatie hemelsbreed gezien nauwelijks. Hierdoor lijkt de wandeling van de 14 meter hoge uitkijktoren ‘eindeloos’ te duren. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over het Máximapark dat midden in het Leidsche Rijn ligt.

Check de leukste feitjes

Ontwerpwedstrijd

Het ontwerp van Lucas Lenglet is voortgekomen uit een ontwerpwedstrijd. Inwoners van Leidsche Rijn kozen zijn ontwerp uit drie ontwerpen voor een interactieve sculptuur in het Máximapark.

Ontdek de andere uitkijktorens in de regio

Wist je dat er in de omgeving nog diverse andere uitkijktorens te vinden zijn? Zo vind je in Woudenberg de Pyramide van Austerlitz, in Doorn uitkijktoren De Kaap en in Leersum de Uilentoren. Bekijk ook het volledige overzicht van uitkijktorens.

Openingstijden

De uitkijktoren is dagelijks geopend. Er zijn geen specifieke openingstijden.

Gratis entree

Wil je laagdrempelig van het uitzicht genieten? Dat kan! De toegang tot deze uitkijktoren is namelijk gratis.

Parkeren

Er is volop parkeergelegenheid aan de rand van het Máximapark. Navigeer hiervoor naar parkeerplaats Máximapark – Anafora. Vanaf de parkeerplaats steek je de Utrechtseweg over en loop je rechtdoor het park in.

Toegankelijkheid

De uitkijktoren is enkel te beklimmen via een wandelpad. Er is geen lift of trap aanwezig. Hoewel het wandelpad naar boven toe breed genoeg is voor een rolstoel of kinderwagen is de helling wel erg steil. Hierdoor is de uitkijktoren minder geschikt voor mensen met een rolstoel of kinderwagen.

Ontdek mooie routes langs Uitkijktoren Observatorium

Zin in een heerlijke wandel- of fietstocht? Check deze routes die over de mooiste paden gaan en je naar de prachtigste plekken brengen.

Zien en doen bij Uitkijktoren Observatorium

In de omgeving van de uitkijktoren is genoeg te zien, te doen en te beleven. Neem alvast een kijkje.

Nog meer inspiratie?

Check het laatste nieuws en lees verrassende blogs over uitkijktorens in Nederland, boordevol tips en inspiratie voor een heerlijk dagje uit.

Naar alle berichten

De winnaar van de fotowedstrijd

17 feb 2024

De winnaar van de winactie 'fotografeer een uitkijktoren en win een verrekijker' is bekend. Kijk snel wie de winnende foto heeft gemaakt.

Fotografeer een uitkijktoren en win een verrekijker!

17 jan 2024

Uitkijktorens.nl organiseert een fotowedstrijd in het kader van de 100ste toren die op de website staat. De termijn van de winactie is gesloten.