Uitkijktoren Reeuwijkse Hout - Uitkijktorens.nl

Uitkijktoren Reeuwijkse Hout

Terug Reeuwijk · Zuid-Holland
Beklim de uitkijktoren in het Reeuwijkse Hout aan de rand van de Reeuwijkse Surfplas en ontdek surfers, spelende kinderen op het strand en een geweldige avonturenroute.
2022
7 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
2022
7 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
Beklim de uitkijktoren in het Reeuwijkse Hout aan de rand van de Reeuwijkse Surfplas en ontdek surfers, spelende kinderen op het strand en een geweldige avonturenroute.

Kom je in de winter? Ontdek dan duizenden vogels die hier overwinteren.

Foto's van de Uitkijktoren Reeuwijkse Hout

Veel van de foto's op ons platform zijn gemaakt door liefhebbers van uitkijktorens. Stuur jouw foto's naar info@uitkijktorens.nl en krijg een vermelding op ons platform!

Waar ben ik?

Kom je in de winter? Ontdek dan duizenden vogels die hier overwinteren.

Reeuwijksehoutwal 4 · 2811 NW Reeuwijk

Bewonder het ontwerp

Sinds eind 2022 staat deze 7 meter hoge uitkijktoren, boven op een heuvel en aan de rand van de Reeuwijkse Plassen, te schitteren. Uitkijktoren Reeuwijkse Hout, ontworpen door Staatsbosbeheer en uitgevoerd door Multituin, is vrijwel geheel gemaakt van staal. Het platform rust op vier stalen palen met in het midden een wenteltrap. Eyecatcher is het platform dat is omkleed met hout. De houten planken zijn verschillend van lengte en in een afwisselend patroon geplaatst. Hierdoor krijgt de top van de toren een speelse uitstraling.  

Via de smalle wenteltrap beklim je de uitkijktoren. Vanaf de top van de uitzichttoren heb je niet alleen een prachtig uitzicht over de Surfplas waar je in de winter enorm veel vogels kunt spotten, maar ook over het natuurgebied Reeuwijkse Hout en het slagenlandschap met de kenmerkende strokenverkaveling.

uitkijktoren Reeuwijkse Hout

Check de leukste feitjes

On top of een heuvel

Uitkijktoren Reeuwijkse Hout staat bovenop een heuvel, waardoor je nog verder kunt kijken. Deze ophoging ligt er al enkele jaren en is zand dat vrij kwam bij het realiseren van een hondenstrand. Een win-winsituatie dus 😉.

Vogelbolwerk

Vogelliefhebbers opgelet! Dit deel van de Reeuwijkse Plassen, de Surfplas, is een enorm overwinteringsgebied voor duizenden vogels. In de winter rusten en slapen hier meer dan 100.000 vogels, zoals ganzen en smienten. Niet voor niets is dit deel van de plas aangewezen als Natura 2000-gebied. Vanaf de uitkijktoren kun je ze prachtig gadeslaan.

Kunst bij de toren

Wist je dat naast de uitkijktoren ook een kunstzinnig Freerunpark ligt? Het is een waar kunstwerk, want dankzij kunstenares Renske Koster is het prachtig gedecoreerd met graffiti in een natuurthema.

Ontdek de geschiedenis van uitkijktoren Reeuwijkse Hout

Uitkijktoren Reeuwijkse Hout maakt onderdeel uit van de Kwaliteitsimpuls van eigenaar Groenalliantie Midden Holland. De Kwaliteitsimpuls heeft als doel recreatiegebieden, zoals de Reeuwijkse Plassen, aantrekkelijker te maken voor bezoekers, zodat zij er van alles kunnen doen, zien en beleven. Zo ontdek je hier niet alleen een uitkijktoren, maar ook een kunstzinnig Freerunpark en een avonturenroute voor gezinnen met kinderen met onder meer een trekpont en blotevoetenpad.

Reeuwijkse Plassen
Natuurgebied Reeuwijkse Plassen

Ontdek de andere uitkijktorens in de regio

Wist je dat er in de omgeving nog verschillende andere uitkijktorens te vinden zijn? Zo vind je ten zuidwesten in Bergschenhoek uitkijktoren Hoge Bergse Bos en, nog wat zuidelijker, uitkijktoren De Beverbrug bij Krimpen aan de Lek. Bekijk ook het volledige overzicht van uitkijktorens.

Openingstijden

De uitkijktoren is het hele jaar te beklimmen. Er zijn geen specifieke openingstijden.

Gratis entree

Wil je laagdrempelig van het uitzicht genieten? Dat kan! De toegang tot deze uitkijktoren is namelijk gratis.

Parkeren

In de omgeving zijn enkele grote parkeerplaatsen. Navigeer hiervoor naar Reeuwijkse Hout, Reeuwijksehoutwal in Reeuwijk. Vanaf de gratis parkeerplaatsen wandel je binnen enkele minuten naar het speelstrand Reeuwijk. Aan de rand van het natuurgebied Reeuwijkse Hout bij het speelstrand ontdek je de uitkijktoren.

Toegankelijkheid

De uitkijktoren is enkel te beklimmen via een trap. Er is geen lift aanwezig. Hierdoor is het niet toegankelijk voor mensen met een rolstoel of kinderwagen.

Zien en doen bij Uitkijktoren Reeuwijkse Hout

In de omgeving van de uitkijktoren is genoeg te zien, te doen en te beleven. Neem alvast een kijkje.

Nog meer inspiratie?

Check het laatste nieuws en lees verrassende blogs over uitkijktorens in Nederland, boordevol tips en inspiratie voor een heerlijk dagje uit.

Naar alle berichten

De meest avontuurlijke uitkijktorens van Nederland

04 nov 2023

Laat je bloed sneller lopen en ontdek de meest avontuurlijke uitkijktorens van Nederland. Hier moet je zijn als je een echte durfal bent.

De mooiste fietsroutes in de lente

05 apr 2023

Frisgroene natuur, blatende lammetjes en kleurige bloemen. Pak je fiets en beleef de lente met deze mooie fietsroutes die je langs toffe uitkijktorens brengt.