Uitkijktoren Hoge Bergse Bos - Uitkijktorens.nl

Uitkijktoren Hoge Bergse Bos

Terug Bergschenhoek · Zuid-Holland
Wat een indrukwekkend, driedimensionaal labyrint op de top van het Hoge Bergse Bos midden in de Randstad! Ontdek alle andere kunstwerken die dit bos rijk is.
2017
22 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
2017
22 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
Wat een indrukwekkend, driedimensionaal labyrint op de top van het Hoge Bergse Bos midden in de Randstad! Ontdek alle andere kunstwerken die dit bos rijk is.

Tip! Kom bij helder weer wat later op de dag. Dan kun je de zon in de zee zien zakken.

Foto's van de Uitkijktoren Hoge Bergse Bos

Veel van de foto's op ons platform zijn gemaakt door liefhebbers van uitkijktorens. Stuur jouw foto's naar info@uitkijktorens.nl en krijg een vermelding op ons platform!

Waar ben ik?

Tip! Kom bij helder weer wat later op de dag. Dan kun je de zon in de zee zien zakken.

Bewonder het ontwerp

Op heuvel B in het Hoge Bergse Bos staat sinds 2017 dit indrukwekkend, driedimensionaal labyrint, uitkijktoren Hoge Bergse Bos. De 22 meter hoge uitkijktoren bied je op verschillende hoogten en in verschillende richtingen de mooiste uitzichten. Er zijn zelfs twee routes naar boven mogelijk! De constructie bestaat uit een ingenieus raamwerk van witte, stalen kolommen met trappen en kleinere en grotere bordessen. De houten relingen zorgen voor het nodige contrast en een wat zachtere uitstraling.

De uitkijktoren staat als een waar kunstwerk op de top van de ‘berg’. Eenmaal boven geniet je van de prachtigste vergezichten. Je ontdekt niet alleen de skyline van wereldstad Rotterdam, maar ook andere steden als Den Haag, Zoetermeer, Delft en niet te vergeten de Rottemeren. Bij helder weer kun je zelfs de zon in de zee zien zakken! Op en top genieten dus. Wil je meer weten over dit indrukwekkende ontwerp? Ga dan naar Ateliereen Architecten, ontwerper van dit labyrint.

Check de leukste feitjes

Klaar voor de toekomst

De bordessen op de verschillende hoogten hebben, naast geweldige uitzichten, ook nog een ander doel. Hierdoor kan ook vrij eenvoudig een eventueel tokkelplatform gerealiseerd worden. Handig, zo’n toekomstbestendige uitkijktoren.

Op sportieve gronden

Uitkijktoren Hoge Bergse Bos is gelegen op glooiende heuvels in het gelijknamige natuurgebied. Een ideaal gebied om lekker te sporten. Van mountainbiken tot kanoën en van klimmen tot skiën; het kan er allemaal.

Ontdek andere uitkijktorens in de regio

Wist je dat er in de omgeving nog diverse andere uitkijktorens te vinden zijn? Zo vind je in Krimpen aan de Lek Uitkijktoren de Beverbrug, in Goedereede de Goereese Toren en in Utrecht het Observatorium. Bekijk ook het volledige overzicht van uitkijktorens In Nederland.

Openingstijden

De uitkijktoren is dagelijks geopend. Er zijn geen specifieke openingstijden.

Gratis Entree

Wil je laagdrempelig van het uitzicht genieten? Dat kan! De toegang tot deze uitkijktoren is namelijk gratis.

Parkeren

Er is volop parkeergelegenheid op de parkeerplaats nabij uitkijktoren Hoge Bergse Bos. Navigeer hiervoor naar Stekelzwampad in Bergschenhoek. Vanaf de parkeerplaats lopen er verschillende wandelpaden naar de uitkijktoren.

Toegankelijkheid

De uitkijktoren is enkel te beklimmen via een trap. Er is geen lift aanwezig. Hierdoor is het niet geschikt voor mensen met een rolstoel of kinderwagen.

Ontdek mooie routes langs Uitkijktoren Hoge Bergse Bos

Zin in een heerlijke wandel- of fietstocht? Check deze routes die over de mooiste paden gaan en je naar de prachtigste plekken brengen.

Zien en doen bij Uitkijktoren Hoge Bergse Bos

In de omgeving van de uitkijktoren is genoeg te zien, te doen en te beleven. Neem alvast een kijkje.

Nog meer inspiratie?

Check het laatste nieuws en lees verrassende blogs over uitkijktorens in Nederland, boordevol tips en inspiratie voor een heerlijk dagje uit.

Naar alle berichten

De winnaar van de fotowedstrijd

17 feb 2024

De winnaar van de winactie 'fotografeer een uitkijktoren en win een verrekijker' is bekend. Kijk snel wie de winnende foto heeft gemaakt.

Fotografeer een uitkijktoren en win een verrekijker!

17 jan 2024

Uitkijktorens.nl organiseert een fotowedstrijd in het kader van de 100ste toren die op de website staat. De termijn van de winactie is gesloten.