Uitkijktoren Hoge Bergse Bos - Uitkijktorens.nl

Uitkijktoren Hoge Bergse Bos

Terug Bergschenhoek · Zuid-Holland
Wat een indrukwekkend, driedimensionaal labyrint op de top van het Hoge Bergse Bos midden in de Randstad! Ontdek alle andere kunstwerken die dit bos rijk is.
2017
22 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
2017
22 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
Wat een indrukwekkend, driedimensionaal labyrint op de top van het Hoge Bergse Bos midden in de Randstad! Ontdek alle andere kunstwerken die dit bos rijk is.

Tip! Kom bij helder weer wat later op de dag. Dan kun je de zon in de zee zien zakken.

Foto's van de Uitkijktoren Hoge Bergse Bos

Veel van de foto's op ons platform zijn gemaakt door liefhebbers van uitkijktorens. Stuur jouw foto's naar info@uitkijktorens.nl en krijg een vermelding op ons platform!

Waar ben ik?

Tip! Kom bij helder weer wat later op de dag. Dan kun je de zon in de zee zien zakken.

Bewonder het ontwerp

Op heuvel B in het Hoge Bergse Bos staat sinds 2017 dit indrukwekkend, driedimensionaal labyrint, uitkijktoren Hoge Bergse Bos. De 22 meter hoge uitkijktoren bied je op verschillende hoogten en in verschillende richtingen de mooiste uitzichten. Er zijn zelfs twee routes naar boven mogelijk! De constructie bestaat uit een ingenieus raamwerk van witte, stalen kolommen met trappen en kleinere en grotere bordessen. De houten relingen zorgen voor het nodige contrast en een wat zachtere uitstraling.

De uitkijktoren staat als een waar kunstwerk op de top van de ‘berg’. Eenmaal boven geniet je van de prachtigste vergezichten. Je ontdekt niet alleen de skyline van wereldstad Rotterdam, maar ook andere steden als Den Haag, Zoetermeer, Delft en niet te vergeten de Rottemeren. Bij helder weer kun je zelfs de zon in de zee zien zakken! Op en top genieten dus. Wil je meer weten over dit indrukwekkende ontwerp? Ga dan naar Ateliereen Architecten, ontwerper van dit labyrint.

Check de leukste feitjes

Klaar voor de toekomst

De bordessen op de verschillende hoogten hebben, naast geweldige uitzichten, ook nog een ander doel. Hierdoor kan ook vrij eenvoudig een eventueel tokkelplatform gerealiseerd worden. Handig, zo’n toekomstbestendige uitkijktoren.

Op sportieve gronden

Uitkijktoren Hoge Bergse Bos is gelegen op glooiende heuvels in het gelijknamige natuurgebied. Een ideaal gebied om lekker te sporten. Van mountainbiken tot kanoën en van klimmen tot skiën; het kan er allemaal.

Ontdek andere uitkijktorens in de regio

Wist je dat er in de omgeving nog diverse andere uitkijktorens te vinden zijn? Zo vind je in Krimpen aan de Lek Uitkijktoren de Beverbrug, in Goedereede de Goereese Toren en in Utrecht het Observatorium. Bekijk ook het volledige overzicht van uitkijktorens In Nederland.

Het Hoge Bergse Bos

Midden in de Randstad, op een steenworp afstand van Rotterdam en plaatsen als Nieuwekerk aan de IJssel, Bergschenhoek en Bleiswijk ontdek je een groen, heuvelachtig paradijsje: het Hoge Bergse Bos. De heuvels zijn aangelegd op het sloop- en bouwafval van het naoorlogse Rotterdam. Hierdoor is het een ideaal gebied om te sporten: mountainbiken, klimmen, kanoën, trailrunnen, het kan er allemaal. In het voorjaar en in de zomer is het bos op z’n mooist. Alles groeit en bloeit, de vogels fluiten, vlinders fladderen rond en insecten zoemen er lustig op los.

Meer weten

Het Lage Bergse Bos

Ten zuiden van het Hoge Bergse Bos ligt het Lage Bergse Bos. Struin door het bos en park en spot Schotse Hooglanders. Wat een gevarieerd landschap is het Bergse Bos! Ontdek de hoger en lager gelegen plekken en de open en verdichte delen van dit natuurgebied. Spot vogels zoals fazanten, torenvalken en buizerds. Een rustige en groene oase in een verstedelijkt gebied.

Meer weten

Kunstproject Stille Wateren

Het Hoge Bergse Bos is niet alleen een natuurgebied, maar ook een soort openluchtmuseum. Ontdek de vele kunstwerken, zoals het kunstproject Stille Wateren van kunstenaar Annelies Dijkman. Dit project bestaat uit wel vijf kunstwerken: de twee levendige kunstbruggen die de tegenpolen zon en maan voorstellen, de fontein Kinderkoppen, de kunstbrug Beschouwend, de Gedekte Tafel in het water en landschapskunst De Wiebertjes.

Meer weten

De Wiebertjes

Een van de grotere kunstwerken van Annelies Dijkman is De Wiebertjes, een vorm van landschapskunst. Het laaggelegen, moerasachtige gebied is doorsneden door sloten en vormen een wiebertjespatroon. De gronden tussen de sloten verschillen in hoogten. Dit zorgt voor variatie in het groen. De Wiebertjes is een ideaal broedgebied voor watervogels, dus wie weet spot je er een aantal.

Meer weten

Uitkijkpunt Lührs

Dit uitkijkpunt dankt zijn naam aan de heer Lührs. Hij vond dit natuurgebied en de Rottemeren belangrijk voor de recreatie en inspiratie van de mens en droeg het recreatieschap daardoor een warm hart toe. Ontdek niet alleen het kompas en de windrichtingen bij het uitkijkpunt, maar ook het weidse uitzicht over Rotterdam en Den Haag als je na een flinke klim de top hebt bereikt.

Meer weten

Parkeerplaats uitkijktoren Hoge Bergse Bos

Er is volop parkeergelegenheid nabij uitkijktoren Hoge Bergse Bos. Check 'praktisch' voor alle informatie.

Meer weten

Openingstijden

De uitkijktoren is dagelijks geopend. Er zijn geen specifieke openingstijden.

Gratis Entree

Wil je laagdrempelig van het uitzicht genieten? Dat kan! De toegang tot deze uitkijktoren is namelijk gratis.

Parkeren

Er is volop parkeergelegenheid op de parkeerplaats nabij uitkijktoren Hoge Bergse Bos. Navigeer hiervoor naar Stekelzwampad in Bergschenhoek. Vanaf de parkeerplaats lopen er verschillende wandelpaden naar de uitkijktoren.

Toegankelijkheid

De uitkijktoren is enkel te beklimmen via een trap. Er is geen lift aanwezig. Hierdoor is het niet geschikt voor mensen met een rolstoel of kinderwagen.

Ontdek mooie routes langs Uitkijktoren Hoge Bergse Bos

Zin in een heerlijke wandel- of fietstocht? Check deze routes die over de mooiste paden gaan en je naar de prachtigste plekken brengen.

Zien en doen bij Uitkijktoren Hoge Bergse Bos

In de omgeving van de uitkijktoren is genoeg te zien, te doen en te beleven. Neem alvast een kijkje.

Nog meer inspiratie?

Check het laatste nieuws en lees verrassende blogs over uitkijktorens in Nederland, boordevol tips en inspiratie voor een heerlijk dagje uit.

Naar alle berichten

Wandelen bij het Moergestels Broek

29 jun 2024

Op de eerste zomerse dag van 2024 hebben we het Rondje Reuselhoeve gewandeld. Ontdek wat we allemaal zijn tegengekomen.

Zomer Winactie: fotografeer een uitkijktoren en win een verrekijker!

22 jun 2024

Het is eindelijk zomer! Speciaal daarvoor organiseren we samen met Verrekijkershop een zomerse fotowedstrijd.