Uitkijktoren De Beverbrug - Uitkijktorens.nl

Uitkijktoren De Beverbrug

Terug Krimpen aan de Lek · Zuid-Holland
Beklim deze kunstzinnige beverburcht op het natuureiland De Zaag en ontdek niet alleen het nabijgelegen Rotterdam en de industriehaven, maar ook het wereldberoemde Kinderdijk.
2018
14 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
2018
14 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
Beklim deze kunstzinnige beverburcht op het natuureiland De Zaag en ontdek niet alleen het nabijgelegen Rotterdam en de industriehaven, maar ook het wereldberoemde Kinderdijk.

Kom je op een warme zomerdag? Neem dan je strandspullen mee.

Foto's van de Uitkijktoren De Beverbrug

Veel van de foto's op ons platform zijn gemaakt door liefhebbers van uitkijktorens. Stuur jouw foto's naar info@uitkijktorens.nl en krijg een vermelding op ons platform!

Waar ben ik?

Kom je op een warme zomerdag? Neem dan je strandspullen mee.

Bewonder het ontwerp

Aan de zuidkant van eiland De Zaag staat een imposant kunstwerk van Ruud Reutelingsperger van het kunstenaarscollectief Observatorium, de Beverbrug. Het is niet alleen een prachtig kunstwerk, maar ook een 14 meter hoge uitkijktoren. De Beverbrug ziet eruit als een ingewikkelde constructie van stalen buizen. De uitkijktoren maakte onderdeel uit van de herinrichting van De Zaag om de natuur op het eiland te verbeteren. Een van de doelen was om de bever naar dit gebied te lokken. De bever wordt gezien als de architect en kunstenaar onder de waterbewoners. Zijn burcht lijkt namelijk op een stapeling van takken, maar is in feite een technisch hoogstandje. De bouwtechniek van een beverburcht was de inspiratiebron voor kunstenaar Ruud Reutelingsperger. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht over De Zaag, industriestad Rotterdam, de haven en de rivier Nieuwe Maas. Meer weten over dit kunstzinnige ontwerp? Check dan kunstenaarscollectief Observatorium.

Uitkijktoren De Beverbrug

Check de leukste feitjes

Dagje strand

Wie zin heeft in een dagje heerlijk zonnen of zandkastelen bouwen komt op het eiland goed aan zijn trekken. Op De Zaag zijn een aantal leuke strandjes te ontdekken. Let op voor het water. Doordat de geulen zijn uitgediept, is de werking van eb en vloed op het eiland sinds de herinrichting sterker geworden. Op de website van het Zuid-Hollands Landschap is meer informatie te vinden over De Zaag.

Ontdek andere uitkijktorens in de regio

Wist je dat er in de omgeving nog diverse andere uitkijktorens te vinden zijn? Zo vind je in Bergschenhoek uitkijktoren Hoge Bergse Bos, in Goedereede de Goereese Toren en in Utrecht uitkijktoren Observatorium en . Bekijk ook het volledige overzicht van uitkijktorens.

Openingstijden

De uitkijktoren is dagelijks geopend. Er zijn geen specifieke openingstijden.

Gratis entree

Wil je laagdrempelig van het uitzicht genieten? Dat kan! De toegang tot deze uitkijktoren is namelijk gratis.

Parkeren

Er is een aantal parkeerplaatsen nabij de ingang van eiland De Zaag, net over de brug. Navigeer hiervoor naar Zaag in Krimpen aan de Lek. Bij de ingang van het eiland ga je de brug over en sla je linksaf. De parkeerplaatsen vind je aan de linkerkant. Tegenover deze parkeerplaats start een wandelpad. Je wandelt om autosloperij De Zaag heen, met de bocht mee. Hierna is het steeds rechtdoor. Je komt vanzelf bij uitkijktoren De Beverbrug uit.

Toegankelijkheid

De uitkijktoren is enkel te beklimmen via een trap. Er is geen lift aanwezig. Hierdoor is het niet geschikt voor mensen met een rolstoel of kinderwagen.

Ontdek mooie routes langs Uitkijktoren De Beverbrug

Zin in een heerlijke wandel- of fietstocht? Check deze routes die over de mooiste paden gaan en je naar de prachtigste plekken brengen.

Zien en doen bij Uitkijktoren De Beverbrug

In de omgeving van de uitkijktoren is genoeg te zien, te doen en te beleven. Neem alvast een kijkje.

Nog meer inspiratie?

Check het laatste nieuws en lees verrassende blogs over uitkijktorens in Nederland, boordevol tips en inspiratie voor een heerlijk dagje uit.

Naar alle berichten

De meest avontuurlijke uitkijktorens van Nederland

04 nov 2023

Laat je bloed sneller lopen en ontdek de meest avontuurlijke uitkijktorens van Nederland. Hier moet je zijn als je een echte durfal bent.

De mooiste fietsroutes in de lente

05 apr 2023

Frisgroene natuur, blatende lammetjes en kleurige bloemen. Pak je fiets en beleef de lente met deze mooie fietsroutes die je langs toffe uitkijktorens brengt.