Fietsroute Ommen Dalfsen

Download route
Waar ben ik?
49 km

Dalfsen

De uitkijktoren ligt vlakbij het gezellige Dalfsen. Ontdek het oude centrum met zijn monumentale gebouwen, kleine straatjes en gezellige terrasjes. Tip: kom Dalfsen binnen via de markante, blauwe Bogenbrug, de Vechtbrug, aan de zuidkant van het dorp. Daar ontdek je ook een aantal leuke plekjes voor een hapje of een drankje.

Vecht en Vechtdal

Vanaf uitkijktoren De Stokte heb je een fenomenaal uitzicht over het Vechtdal en rivier de Vecht. Wat is dit gebied bijzonder! In het Vechtdal ontdek je allerlei soorten landschappen: stuifduinen, sprookjesachtige landgoederen met landhuizen, kastelen, idyllische vennetjes, donkere bossen, weilanden, pittoreske dorpjes en stuwwallen. Je vindt het hier allemaal. En daartussen kronkelt de Vecht, de kleinste van de grote rivieren, waarvan de oorsprong ligt in het Duitse Münsterland. In de Romeinse tijd had deze rivier een andere naam, Fectio. Naar alle waarschijnlijkheid is die naam afkomstig van de Duitse prins Vechtan, die rond 400 in deze rivier zou zijn verdronken. Eeuwenlang is de Vecht één van de belangrijkste handelsverbindingen met Oost-Europa geweest. Beleef de Vecht en het Vechtdal en wandel over smalle paadjes langs het wuivende riet en langs kleine, bolle akkers met houtwallen. Of fiets bijvoorbeeld langs de Kunstwegen, een kunstfietsroute langs de Vecht. Het is op en top genieten.

Molen Fakkert

Deze achtkantige stellingmolen dateert uit de 19de eeuw en is in 2012 weer opnieuw officieel in gebruik genomen na een restauratie. De molen wordt gebruikt voor lessen aan leerling molenaars.

Landgoed Vilsteren

Landgoed Vilsteren is een enorm vrij toegankelijk landgoed met bossen, landbouwgebieden en cultuurhistorische elementen. Bezoek De Vilsterse Molen, stap binnen bij het landgoedcentrum en kom meer te weten over het landgoed en bewonder de prachtige natuur, zoals het heidegebied Stikkebelt en het Kluizenaarsmeer.

Kasteel Rechteren

Bewonder het enige middeleeuwse kasteel dat in Overijssel bewaard is gebleven, kasteel Rechteren. De donjon dateert uit de 14de eeuw. De woning is in de 15de eeuw gebouwd. Het kasteel en landgoed bleven in de loop der eeuwen in de familie, Van Rechteren. Ook vandaag de dag woont er een nazaat van het geslacht Van Rechteren op het kasteel. Het kasteel is niet te bezoeken, maar het landgoed daarentegen wel.

Parkeerplaats uitkijktoren De Stokte

Er is volop parkeergelegenheid op tien minuten loopafstand van de uitkijktoren. Check 'praktisch' voor alle informatie.

Download route

ParkerenBij de parkeerplaats De Stokte is volop parkeergelegenheid. Navigeer hiervoor naar parkeerplaats pleisterplaats De Stokte.
StartpuntKnooppunt 90, bij de entree van de parkeerplaats
Afstand49 km
Knooppunten90 – 59 – 83 – 58 – 87 – 88 – 77 – 80 – 81 – 82 – 84 – 85 – 89 – 63 – 67 – 48 – 49 – 42 – 65 – 66 – 61 – 69 – 90
De zwevende Kei in Dalfsen weegt dertig ton en is 17 meter diep verankert met een constructie van staal

tip

Vecht en Vechtdal

Vanaf uitkijktoren De Stokte heb je een fenomenaal uitzicht over het Vechtdal en rivier de Vecht. Wat is dit gebied bijzonder! In het Vechtdal ontdek je allerlei soorten landschappen: stuifduinen, sprookjesachtige landgoederen met landhuizen, kastelen, idyllische vennetjes, donkere bossen, weilanden, pittoreske dorpjes en stuwwallen. Je vindt het hier allemaal. En daartussen kronkelt de Vecht, de kleinste van de grote rivieren, waarvan de oorsprong ligt in het Duitse Münsterland. In de Romeinse tijd had deze rivier een andere naam, Fectio. Naar alle waarschijnlijkheid is die naam...

Meer weten

Zien en doen bij Fietsroute Ommen Dalfsen

In de omgeving van de uitkijktoren is genoeg te zien, te doen en te beleven. Neem alvast een kijkje.