Uitkijktoren Mescherhei - Uitkijktorens.nl

Uitkijktoren Mescherhei

Terug Eijsden · Limburg
Op weinig plekken in het Zuid-Limburgse heuvellandschap kijk je zo mooi weg als op uitkijktoren Mescherhei. Beklim de toren en laat je verwonderen door het betoverende uitzicht.
2013
9 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
2013
9 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
Op weinig plekken in het Zuid-Limburgse heuvellandschap kijk je zo mooi weg als op uitkijktoren Mescherhei. Beklim de toren en laat je verwonderen door het betoverende uitzicht.

Wist je dat in de prehistorie rendierjagers deze plek ook al als uitzichtpunt gebruikten?

Foto's van de Uitkijktoren Mescherhei

Veel van de foto's op ons platform zijn gemaakt door liefhebbers van uitkijktorens. Stuur jouw foto's naar info@uitkijktorens.nl en krijg een vermelding op ons platform!

Waar ben ik?

Wist je dat in de prehistorie rendierjagers deze plek ook al als uitzichtpunt gebruikten?

Ezelspadweg · 6265 NL Eijsden

Bewonder het ontwerp

In het uiterste puntje van Zuid-Limburg ontdek je een modern landmark in het heuvelachtige landschap, uitkijktoren Mescherhei, ontworpen door De Drie Architecten. Het staat precies op de plek waar ooit de grens liep van Eijsden en Margraten. Eyecatcher van deze toren is het modern ogende uitkijkplatform, omkleed met houten planken wat een zachte uitstraling geeft. Het open platform wordt ondersteund door vier stevige palen. Daartussen vind je drie stalen trappen.

Uitkijktoren Mesch

Vanaf de top van deze toren heb je een betoverend uitzicht op niet alleen het weidse Limburgse landschap, maar ook op België. De uitkijktoren bevindt zich namelijk op een steenworp afstand van de Belgische Voerstreek.  Je kijkt onder meer uit op het Savelsbos, de Sint Pietersberg en zelf op het Belgische Luik. Wat een genot!

Landweggetje nabij uitkijktoren in Mesch
Landweggetje bij Mesch

Check de leukste feitjes

Laat je informeren!

Ontdek verschillende informatiepanelen die boven op het uitkijkplatform te vinden zijn. Ze informeren je over het huidige landschap en de rijke geschiedenis van deze plek. De toren staat namelijk midden in een gebied waar veel waardevolle en unieke archeologische vondsten zijn gedaan.

Luisterkei

Heb je de luisterkei bij de uitkijktoren al gespot? Deze kei maakt onderdeel uit van de Liberation Route, het pad dat de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog bewandelden tijdens de bevrijding van Europa. Op veel locaties langs deze route ontdek je veldkeien waar via een QR-code een verhaal te beluisteren is over een gebeurtenis die tijdens de bevrijding plaatsvond. Zo ook op deze plek waar de geallieerden Nederland binnen kwamen.

Ontdek de geschiedenis van uitkijktoren Mescherhei

Uitkijktoren Mescherhei staat op een bijzondere maar logische plek. Wist je dat deze plek in de prehistorie namelijk al door rendierjagers werd gebruikt als uitzichtpunt? Door de komst van de uitkijktoren in 2013 heeft de locatie zijn oude functie dus terug gekregen, alleen turen we nu niet naar een prooi, maar naar een magisch uitzicht 😉. Op die manier worden we ons bewust van het landschap waarin we ons begeven.

Ontdek andere uitkijktorens in de regio

Wist je dat er in de omgeving van uitkijktoren Mescherhei nog verschillende andere uitkijktorens te vinden zijn? Zo vind je in Valkenburg de Wilhelminatoren en op de Vaalserberg twee uitkijktorens: de Koning Boudewijntoren en Wilhelminatoren Vaals. Of bekijk het volledige overzicht van uitkijktorens in Nederland.

Openingstijden

De uitkijktoren is het hele jaar te beklimmen. Er zijn geen specifieke openingstijden.

Entree

Wil je laagdrempelig van het uitzicht genieten? Dat kan! De toegang tot deze uitkijktoren is namelijk gratis.

Parkeren

Parkeren is mogelijk bij uitkijktoren Mescherhei. Er is een kleine parkeerplaats voor enkele auto’s bij de uitkijktoren. Navigeer hiervoor naar Ezelspadweg Eijsden.

Toegankelijkheid

Uitkijktoren Mescherhei is enkel te beklimmen via een trap. Er is geen lift aanwezig. Hierdoor is het niet geschikt voor mensen met een rolstoel of kinderwagen.

Zien en doen bij Uitkijktoren Mescherhei

In de omgeving van de uitkijktoren is genoeg te zien, te doen en te beleven. Neem alvast een kijkje.

Nog meer inspiratie?

Check het laatste nieuws en lees verrassende blogs over uitkijktorens in Nederland, boordevol tips en inspiratie voor een heerlijk dagje uit.

Naar alle berichten

De winnaar van de fotowedstrijd

17 feb 2024

De winnaar van de winactie 'fotografeer een uitkijktoren en win een verrekijker' is bekend. Kijk snel wie de winnende foto heeft gemaakt.

Fotografeer een uitkijktoren en win een verrekijker!

17 jan 2024

Uitkijktorens.nl organiseert een fotowedstrijd in het kader van de 100ste toren die op de website staat. De termijn van de winactie is gesloten.