Uitkijktoren Wellerlooi - Uitkijktorens.nl

Uitkijktoren Wellerlooi

Terug Wellerlooi · Limburg
Beklim deze award winnende uitkijktoren langs de Maas en ontdek vanaf de top van deze ‘diabolo-toren’ de hoge duinen van de langste rivierduinengordel van Nederland.
2017
33 m
Entree
Prijs gewonnen
Niet rolstoeltoegankelijk
Check de openingstijden
2017
33 m
Entree
Prijs gewonnen
Niet rolstoeltoegankelijk
Check de openingstijden
Beklim deze award winnende uitkijktoren langs de Maas en ontdek vanaf de top van deze ‘diabolo-toren’ de hoge duinen van de langste rivierduinengordel van Nederland.

Het ontwerp van deze uitkijktoren is geïnspireerd op de scheepvaart met een knipoog naar de Maas.

Foto's van de Uitkijktoren Wellerlooi

Veel van de foto's op ons platform zijn gemaakt door liefhebbers van uitkijktorens. Stuur jouw foto's naar info@uitkijktorens.nl en krijg een vermelding op ons platform!

Waar ben ik?

Het ontwerp van deze uitkijktoren is geïnspireerd op de scheepvaart met een knipoog naar de Maas.

Catharinastraat 1 · 5856 AS Wellerlooi

Bewonder het ontwerp

Deze stalen uitkijktoren, uniek vanwege zijn vorm, staat in de uiterwaarden van de Maas aan de rand van het Limburgse dorpje Wellerlooi. Het ontwerp van deze toren is geïnspireerd op de scheepvaart met een knipoog naar de Maas. De toren heeft een stalen kernconstructie, die bestaat uit buisprofielen die in een zeshoek zijn geplaatst als een soort van centrale buis. In de kern bevinden zich ook de trappen en bordessen. Robuuste kunststof touwen vormen de huid van de toren en zijn in een rotatiebeweging om de mast gedrapeerd. Hierdoor ontstaat die unieke diabolo-vorm van de toren. Zowel boven als onder zijn de touwen aan ellipsvormige ringen bevestigd, aan de bovenkant met een beduidend grotere ring. Leuk detail: de kleinere ring beneden helt wat omhoog, waardoor een opening ontstaat wat ook gelijk de ingang is. Eenmaal bovenin sta je, op 25 meter hoogte, op een enorm platform dat is voorzien van een soort mast. Vanaf hier heb je de mooiste vergezichten over de Maas en Nationaal Park de Maasduinen. Kijk voor meer foto’s van dit imposante ontwerp op Novaedes Architecten.

Uitkijktoren Wellerlooi Limburg

Check de leukste feitjes

Award winnaar

Dit bijzonder originele ontwerp is niet onopgemerkt gebleven. In 2019 werd uitkijktoren Wellerlooi namelijk winnaar van de Benelux Trofee Thermisch Verzinken in de categorie esthetisch verzinken.

Abseilen

De durfallen onder ons kunnen hier hun hart flink ophalen. Vanaf deze stalen toren kan er namelijk geabseild worden. Hiervoor is een speciale poort ontworpen in de reling van het 25 meter hoge platform. Onder professionele begeleiding daal je af met een touw. Een unieke ervaring! Durf jij het aan? Check dan de website.

Uitkijktoren Wellerlooi

Ontdek andere uitkijktorens in de regio

Wist je dat er in de omgeving nog diverse andere uitkijktorens te vinden zijn? Zo vind je in Ysselsteyn De Paardekop, in Meijel uitkijktoren Belfort de Vossenberg en in Nederweert uitkijktoren Weerterbos. Bekijk ook het volledige overzicht van uitkijktorens.

Openingstijden

De uitkijktoren is dagelijks vanaf 08.00 uur geopend.

Entree

Wil je de toren beklimmen? De toegang tot de uitkijktoren bedraagt € 1,- per persoon. Je kunt alleen met een euromunt betalen, want bij de toren zelf kun je niet wisselen. Heb je betaald, dan duw je de draaideur vanzelf door. Bij het verlaten van de toren druk je op de zwarte knop die je ziet als je van de trap komt. Vervolgens ga je door dezelfde draaideur weer naar buiten.

Parkeren

Uitkijktoren Wellerlooi is makkelijk met de auto te bereiken; vlak bij de toren is een ruime parkeerplaats. Navigeer hiervoor naar Rijksweg Zuid 14 in Wellerlooi. Ter hoogte van Feesterij de Smid rijd je richting de Maas en je ziet vanzelf de parkeerplaats.

Toegankelijkheid

De uitkijktoren is enkel te beklimmen via een trap. Er is geen lift aanwezig. Hierdoor is het niet geschikt voor mensen met een rolstoel of kinderwagen.

Ontdek mooie routes langs Uitkijktoren Wellerlooi

Zin in een heerlijke wandel- of fietstocht? Check deze routes die over de mooiste paden gaan en je naar de prachtigste plekken brengen.

Zien en doen bij Uitkijktoren Wellerlooi

In de omgeving van de uitkijktoren is genoeg te zien, te doen en te beleven. Neem alvast een kijkje.

Nog meer inspiratie?

Check het laatste nieuws en lees verrassende blogs over uitkijktorens in Nederland, boordevol tips en inspiratie voor een heerlijk dagje uit.

Naar alle berichten

De mooiste fietsroutes in de lente

05 apr 2023

Frisgroene natuur, blatende lammetjes en kleurige bloemen. Pak je fiets en beleef de lente met deze mooie fietsroutes die je langs toffe uitkijktorens brengt.

7x de leukste uitkijktorens voor kinderen

15 dec 2022

Zin in een leuk uitstapje met het hele gezin? Beklim dan eens een uitkijktoren en ontdek samen met je kinderen de mooiste vergezichten. Check hier de leukste uitkijktorens voor kinderen.