Uitkijktoren Woldberg - Uitkijktorens.nl

Uitkijktoren Woldberg

Terug Baars · Overijssel
Beklim deze driehoekige uitkijktoren en ontdek niet één, niet twee, niet drie, maar wel vier provincies. Wat een uitzicht!
2008
24 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
2008
24 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
Beklim deze driehoekige uitkijktoren en ontdek niet één, niet twee, niet drie, maar wel vier provincies. Wat een uitzicht!

Wist je dat de Woldberg is gevormd door de stuwkracht van gletsjerijs, ongeveer 150.000 jaar geleden?

Foto's van de Uitkijktoren Woldberg

Veel van de foto's op ons platform zijn gemaakt door liefhebbers van uitkijktorens. Stuur jouw foto's naar info@uitkijktorens.nl en krijg een vermelding op ons platform!

Waar ben ik?

Wist je dat de Woldberg is gevormd door de stuwkracht van gletsjerijs, ongeveer 150.000 jaar geleden?

Bewonder het ontwerp

Midden in het vlakke Overijsselse landschap ligt een 25 meter hoge heuvel, de Woldberg. Boven op deze ‘berg’ aan de rand van het bos de Woldberg ontdek je deze 24 meter hoge uitzichttoren, ontworpen door architect Paul Ruiter. Wat direct opvalt, is het open ontwerp van deze driehoekige toren. Uitkijktoren de Woldberg bestaat feitelijk uit zes groene palen die samen twee driehoeken vormen. Daartussen ontdek je een stalen raamwerk van verschillende trappen en kleine bordessen.  

Via de 131 treden tellende trappen kom je uit op het driehoekige uitkijkplatform. Vanaf de top van de toren heb je de mooiste vergezichten en kijk je uit op wel vier provincies! Je ziet namelijk de toren van Emmeloord (Flevoland), de verbrandingsoven van Diever (Drenthe), het Abe Lenstrastadion in Heerenveen (Friesland) en hoogbouw in de stad Zwolle (Overijssel). Ook heb je een mooi uitzicht op de verbindingen in het landschap. Genieten dus!

De trap van uitkijktoren Woldberg

Check de leukste feitjes

On top of de Woldberg

Vanaf de top van uitkijktoren de Woldberg kijk je fenomenaal weg. Dat komt mede omdat de uitkijkpost op een flinke heuvel staat. Sta je op het platform dan ben je 42 meter boven zeeniveau.

Over de geschiedenis van uitkijktoren Woldberg

Op de Woldberg staat al decennialang een toren. Voorheen stond er midden in het bos de Woldberg een brandtoren van de Overijsselse Bosbrandweer. Deze is in 1985 afgebroken vanwege de slechte conditie van de stalen constructie. Bijna twintig jaar later, in 2008, werd een nieuw exemplaar gebouwd. Dit keer niet midden in het bos, maar aan de rand, zodat bezoekers ook konden genieten van het geweldige uitzicht.

Uitzicht vanaf uitkijktoren Woldberg
Uitzicht vanaf uitkijktoren Woldberg

Ontdek andere uitkijktorens in de regio

Wist je dat er in de omgeving van uitkijktoren de Woldberg nog diverse andere uitzichtposten te vinden zijn? Zo vind je in Sint Jansklooster de gelijknamige uitkijktoren, in Dalfsen uitkijktoren de Stokte en in Appelscha de Bosbergtoren. Bekijk ook het volledige overzicht van uitkijktorens.

Openingstijden

De uitkijktoren is dagelijks geopend. Er zijn geen specifieke openingstijden.

Gratis entree

Wil je laagdrempelig van het uitzicht genieten? Dat kan! De toegang tot deze uitkijktoren is namelijk gratis.

Parkeren

Uitkijktoren Woldberg is alleen per fiets of te voet te bereiken. Parkeren is mogelijk aan de Bergweg. Navigeer hiervoor naar Bergweg in Tuk. Vanaf de parkeerplaats ga je linksaf, richting de snelweg A32. Net voor de tunnel die onder de snelweg gaat, ga je bij de Y-splitsing rechtsaf. Aan deze weg, dat overgaat in een fietspad, ligt uitkijktoren Woldberg. Vanaf hier wandel of fiets je in ongeveer 500 meter naar de uitkijktoren.

Toegankelijkheid

De uitkijktoren is enkel te beklimmen via een trap. Er is geen lift aanwezig. Hierdoor is het niet geschikt voor mensen met een rolstoel of kinderwagen.

Zien en doen bij Uitkijktoren Woldberg

In de omgeving van de uitkijktoren is genoeg te zien, te doen en te beleven. Neem alvast een kijkje.

Nog meer inspiratie?

Check het laatste nieuws en lees verrassende blogs over uitkijktorens in Nederland, boordevol tips en inspiratie voor een heerlijk dagje uit.

Naar alle berichten

De winnaar van de fotowedstrijd

17 feb 2024

De winnaar van de winactie 'fotografeer een uitkijktoren en win een verrekijker' is bekend. Kijk snel wie de winnende foto heeft gemaakt.

Fotografeer een uitkijktoren en win een verrekijker!

17 jan 2024

Uitkijktorens.nl organiseert een fotowedstrijd in het kader van de 100ste toren die op de website staat. De termijn van de winactie is gesloten.