Bosbergtoren - Uitkijktorens.nl - ontdek de mooiste vergezichten

Bosbergtoren

Terug Appelscha · Friesland
Beklim deze reusachtige boom op een hoge stuifduin, beleef op verschillende hoogtes de bosachtige omgeving en ontdek de glazen skywalks bovenop. Je voelt je dan echt ‘on top of’ Friesland.
2016
33 m
Entree
Rolstoeltoegankelijk
Check de openingstijden
2016
33 m
Entree
Rolstoeltoegankelijk
Check de openingstijden
Beklim deze reusachtige boom op een hoge stuifduin, beleef op verschillende hoogtes de bosachtige omgeving en ontdek de glazen skywalks bovenop. Je voelt je dan echt ‘on top of’ Friesland.

Onder de Bosbergtoren leeft een reusachtige ondergestoven eik van ruim 300 jaar oud.

Foto's van de Bosbergtoren

Veel van de foto's op ons platform zijn gemaakt door liefhebbers van uitkijktorens. Stuur jouw foto's naar info@uitkijktorens.nl en krijg een vermelding op ons platform!

Waar ben ik?

Onder de Bosbergtoren leeft een reusachtige ondergestoven eik van ruim 300 jaar oud.

Bosberg 2a · 8426 GJ Appelscha

Bewonder het ontwerp

Een bijzonder reusachtige boom midden in de bossen: zo kun je de Bosbergtoren het beste omschrijven. De 33 meter hoge uitkijktoren, geplaatst op een 20 meter hoge stuifduin, is geïnspireerd op een dennenstam. De ronde toren, bekleed met onregelmatige cortenstalen platen, lijkt op een reusachtige stam. In de stam ontdek je her en der uitzichtbalkons die vanaf de buitenkant er uitzien als afgezaagde takken. Zo beleef je het omliggende bos op verschillende hoogtes.

Eenmaal met de trap of de lift boven wacht je vanaf een uitkijkplatform een enorm weids uitzicht over het Nationaal Park Drents-Friese Wold. De durfallen onder ons kunnen hier hun hart ophalen, want de top van de toren heeft drie glazen zijtakken. Via deze skywalks kun je alle kanten op kijken, ook naar beneden! De balkons wijzen precies in de richting van de steden Leeuwarden, Groningen en Coevorden. Meer weten over dit bijzondere ontwerp? Ga dan naar de website van ontwerper Frans Beune.

Bosbergtoren

Check de leukste feitjes

On top of Friesland

De Bosbergtoren staat op een 20 meter hoge stuifduin, het hoogste punt van het Friese vasteland. Tel daarbij de 33 meter hoge uitkijktoren op en je kunt je voorstellen dat je de mooiste vergezichten hebt vanaf de top van de toren.

Over de geschiedenis van de Bosbergtoren

Op de plek waar de Bosbergtoren staat, leeft een reusachtige ondergestoven eik van ruim 300 jaar oud. Hoe bijzonder is dat! Wat jarenlang een veel verteld volksverhaal was, bleek na onderzoek waar te zijn. Naast de toren zie je nog drie takken van deze kolossale boom. De rest van de boom is verdwenen onder de stuifduin. Wist je trouwens dat de Bosbergtoren er pas sinds 2016 staat? Hiervoor stond op deze plaats de Belvédère, een uitkijktoren die half zo hoog was.

Ontdek andere uitkijktorens in de regio

Wist je dat er in de omgeving nog diverse andere uitkijktorens te vinden zijn? Zo vind je eveneens in Appelscha uitkijktoren Aekingerzand, in Ravenswoud uitkijktoren De Zeven, in Doldersum uitkijktoren Doldersummerveld, in Drouwen het Boomkroonpad en in Peize (bij Groningen) uitkijktoren De Onlanden. Bekijk ook het volledige overzicht van uitkijktorens.

Openingstijden

De uitkijktoren is dagelijks geopend. In de zomerperiode kan deze bijzondere uitkijktoren van 10.00 tot 18.00 uur beklommen worden, tijdens de winterperiode van 09.00 tot 17.00 uur. Check de Bosbergtoren voor meer informatie.

Entree

Wil je de toren beklimmen? De toegang tot de uitkijktoren bedraagt € 2,- per persoon. Tickets zijn online te koop via de Bosbergtoren. Of je koopt de toegangskaarten ter plaatse, onderaan de toren, met een pinbetaling.

Parkeren

Er is volop gratis parkeergelegenheid nabij de uitkijktoren. Navigeer hiervoor naar Bosberg 2 in Appelscha. Vanaf daar kun je via een trap de heuvel op, die je naar de Bosbergtoren brengt. Je ben dan in enkele minuten bij de toren. De Bosbergtoren kan ook via de verharde weg bereikt worden, zodat mensen in een rolstoel of met een kinderwagen de uitkijktoren ook goed kunnen bereiken.

Toegankelijkheid

Deze uitkijktoren is voor iedereen! De 33 meter hoge toren is namelijk niet alleen met de trap te beklimmen, maar er is ook een lift. Die brengt je in een paar seconden naar de top van de toren. Ideaal dus voor mensen met een rolstoel of kinderwagen.

Ontdek mooie routes langs Bosbergtoren

Zin in een heerlijke wandel- of fietstocht? Check deze routes die over de mooiste paden gaan en je naar de prachtigste plekken brengen.

Zien en doen bij Bosbergtoren

In de omgeving van de uitkijktoren is genoeg te zien, te doen en te beleven. Neem alvast een kijkje.

Nog meer inspiratie?

Check het laatste nieuws en lees verrassende blogs over uitkijktorens in Nederland, boordevol tips en inspiratie voor een heerlijk dagje uit.

Naar alle berichten

De meest avontuurlijke uitkijktorens van Nederland

04 nov 2023

Laat je bloed sneller lopen en ontdek de meest avontuurlijke uitkijktorens van Nederland. Hier moet je zijn als je een echte durfal bent.

De mooiste fietsroutes in de lente

05 apr 2023

Frisgroene natuur, blatende lammetjes en kleurige bloemen. Pak je fiets en beleef de lente met deze mooie fietsroutes die je langs toffe uitkijktorens brengt.