Boomkroonpad - Uitkijktorens.nl

Boomkroonpad

Terug Drouwen · Drenthe
Ontdek het enige boomkroonpad in Nederland, wandel tussen de toppen van de bomen en ervaar het bos op verschillende hoogtes. Wat een unieke en bijzondere natuurervaring!
1996
22,5 m
Entree
Niet rolstoeltoegankelijk
Check de openingstijden
1996
22,5 m
Entree
Niet rolstoeltoegankelijk
Check de openingstijden
Ontdek het enige boomkroonpad in Nederland, wandel tussen de toppen van de bomen en ervaar het bos op verschillende hoogtes. Wat een unieke en bijzondere natuurervaring!

De wandeling naar de top van de toren start onder de grond, in de worteltunnel.

Foto's van de Boomkroonpad

Veel van de foto's op ons platform zijn gemaakt door liefhebbers van uitkijktorens. Stuur jouw foto's naar info@uitkijktorens.nl en krijg een vermelding op ons platform!

Waar ben ik?

De wandeling naar de top van de toren start onder de grond, in de worteltunnel.

Steenhopenweg 4 · 9533 PN Drouwen

Bewonder het ontwerp

Dit is pas een bijzondere uitkijktoren, of eigenlijk uitkijktorens, want het zijn er meerdere bij elkaar! Via negen stalen torens, onderling verbonden met loopbruggen, wandel je tussen de toppen van de bomen van de ene naar de andere toren. Van daaruit kun je op verschillende hoogtes van het omliggende bos genieten. De educatieve wandeling van het Boomkroonpad start onder de grond, in de worteltunnel, waar de dieren die hier leven hun verhaal vertellen. Via een wenteltrap in de boomstam klim je steeds hoger en ervaar je het bos steeds vanuit een ander perspectief. Uiteindelijk bereik je het hoogste punt van het Boomkroonpad, een uitkijkplatform op 22,5 meter hoogte, en heb je een schitterend uitzicht over boswachterij Gieten-Borger. Wat een bijzondere natuurattractie! Kijk voor meer foto’s van het ontwerp op de website van de ontwerper, Kr8 Architecten.

Boomkroonpad in Drouwen

Check de leukste feitjes

Uniek uitkijkpunt

Dit uitkijkpunt is uniek in zijn soort, want het is het enige boomkroonpad in Nederland. De educatieve wandeling tussen de toppen van de bomen heeft een lengte van 150 meter. Wat een natuurbeleving!

De Hondsrug

Ontdek andere uitkijktorens in de regio

Wist je dat er in de omgeving nog diverse andere uitkijktorens te vinden zijn? Zo vind je in Ravenswoud uitkijktoren De Zeven, in Appelscha de Bosbergtoren en in Peize (bij Groningen) uitkijktoren De Onlanden. Bekijk ook het volledige overzicht van uitkijktorens.

Openingstijden

Het Boomkroonpad is vrijwel elke dag geopend. Van 1 april tot 1 november kan dit belevingsvol pad van uitkijktorens van 10.00 tot 17.00 uur beklommen worden. De andere helft van het jaar gaat het Boomkroonpad een uurtje eerder dicht, om 16.00 uur. Check de actuele openingstijden op Staatsbosbeheer.

Entree

Wil je de torens beklimmen? De toegang bedraagt € 4,50 per volwassene en € 2,25 voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Kaartjes zijn te koop bij de kassa van het Boomkroonpad. Let op: het kan wel eens voorkomen dat kaartjes vooraf online gekocht moeten worden. Check hiervoor de website van Staatsbosbeheer voor actuele informatie. Honden zijn trouwens niet toegestaan.

Parkeren

Bij het Buitencentrum Boomkroonpad kun je parkeren. Navigeer hiervoor naar Steenhopenweg 4 in Drouwen.

Toegankelijkheid

Het Boomkroonpad is enkel te beklimmen via een trap. Er is geen lift aanwezig. Hierdoor is het niet geschikt voor mensen met een rolstoel of kinderwagen.

Ontdek mooie routes langs Boomkroonpad

Zin in een heerlijke wandel- of fietstocht? Check deze routes die over de mooiste paden gaan en je naar de prachtigste plekken brengen.

Zien en doen bij Boomkroonpad

In de omgeving van de uitkijktoren is genoeg te zien, te doen en te beleven. Neem alvast een kijkje.

Nog meer inspiratie?

Check het laatste nieuws en lees verrassende blogs over uitkijktorens in Nederland, boordevol tips en inspiratie voor een heerlijk dagje uit.

Naar alle berichten

De meest avontuurlijke uitkijktorens van Nederland

04 nov 2023

Laat je bloed sneller lopen en ontdek de meest avontuurlijke uitkijktorens van Nederland. Hier moet je zijn als je een echte durfal bent.

De mooiste fietsroutes in de lente

05 apr 2023

Frisgroene natuur, blatende lammetjes en kleurige bloemen. Pak je fiets en beleef de lente met deze mooie fietsroutes die je langs toffe uitkijktorens brengt.