Tuurtoren - Uitkijktorens.nl

Tuurtoren

Terug Zeewolde · Flevoland
Beleef de rust van de Stille Kern en de natuurpracht van het Horsterwold vanaf de groene Tuurtoren. Dikke kans dat je een kudde wilde paarden of een reetje spot.
2016
12 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
2016
12 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
Beleef de rust van de Stille Kern en de natuurpracht van het Horsterwold vanaf de groene Tuurtoren. Dikke kans dat je een kudde wilde paarden of een reetje spot.

De Tuurtoren staat in het Horsterwold, het grootste loofbos van Nederland, waar je als bezoeker ook buiten de paden mag struinen. Tip: doe je laarzen aan.

Waar ben ik?

De Tuurtoren staat in het Horsterwold, het grootste loofbos van Nederland, waar je als bezoeker ook buiten de paden mag struinen. Tip: doe je laarzen aan.

Bewonder het ontwerp

Midden in de Stille Kern van Horsterwold boven op de 6 meter hoge Horsterberg staat deze 12 meter hoge uitkijktoren, de Tuurtoren. Het eerste wat opvalt als je de toren ziet is de groene kleur: zowel de palen als het ronde uitkijkplatform zijn gifgroen gekleurd. Via de ijzeren wenteltrap, die om de middelste groene paal van de toren krult, vind je je weg naar boven.

Tuurtoren

Eenmaal boven kijk je prachtig weg en kun je eindeloos turen naar de uitgestrekte natuur van de Stille Kern en de rust van het Horsterwold.  Wie weet spot je wel een van de vele reeën, wilde konikspaarden, Schotse Hooglanders of damherten. Op en top genieten dus!

Check de leukste feitjes

What’s in a name?

In dit geval is de uitzichtpost geen uitkijktoren, maar een tuurtoren 😉. Deze originele naam is bedacht door Eveline Flos naar aanleiding van een namenwedstrijd voor de nieuwe toren. Uit alle inzendingen koos de jeugdraad van de gemeente Zeewolde de naam Tuurtoren. En turen kun je zeker op de top van deze toren boven op de Horsterberg.

Uitkijktoren in de Stille Kern van het Horsterwold

Drijvend slapen

Wil je ’s nachts en in het ochtendgloren, wanneer er niemand anders in het bos te vinden is, van de stilte en de natuurpracht genieten? Ervaar het gevoel van ‘alleen en één in en met de natuur’ midden in de Stille Kern en overnacht heel bijzonder in een drijvend, zelfvoorzienend huisje. Je kunt er uitsluitend te voet en vervolgens met een kano komen, dus alleen het hoogstnoodzakelijke kan meegenomen worden. Over een groene footprint gesproken! De ultieme natuurbeleving!

Uitzicht vanaf de Tuurtoren op de Stille Kern

Ontdek andere uitkijktorens in de regio

Wist je dat er in de omgeving van de Tuurtoren nog diverse andere uitzichtposten te vinden zijn? Zo vind je in Putten de Bostoren en in het Utrechtse Woudenberg de Pyramide van Austerlitz. Wat verder weg, maar eveneens in Flevoland, ontdek je uitkijktoren De Steltloper op de Marker Wadden. Bekijk ook het volledige overzicht van uitkijktorens.

Openingstijden

De uitkijktoren is het hele jaar tussen zonsopgang en zonsondergang te beklimmen.

Gratis entree

Wil je laagdrempelig van het uitzicht genieten? Dat kan! De toegang tot deze uitkijktoren is namelijk gratis.

Parkeren

Bij de Tuurtoren kan geparkeerd worden. Navigeer hiervoor naar Parkeerplaats De Stille Kern aan de Bingelweg in Zeewolde. Vanaf de parkeerplaats wandel je in een minuut naar de uitkijktoren.

Toegankelijkheid

De uitkijktoren is enkel te beklimmen via een trap. Er is geen lift aanwezig. Hierdoor is het niet geschikt voor mensen met een rolstoel of kinderwagen.

Zien en doen bij Tuurtoren

In de omgeving van de uitkijktoren is genoeg te zien, te doen en te beleven. Neem alvast een kijkje.

Nog meer inspiratie?

Check het laatste nieuws en lees verrassende blogs over uitkijktorens in Nederland, boordevol tips en inspiratie voor een heerlijk dagje uit.

Naar alle berichten

De winnaar van de fotowedstrijd

17 feb 2024

De winnaar van de winactie 'fotografeer een uitkijktoren en win een verrekijker' is bekend. Kijk snel wie de winnende foto heeft gemaakt.

Fotografeer een uitkijktoren en win een verrekijker!

17 jan 2024

Uitkijktorens.nl organiseert een fotowedstrijd in het kader van de 100ste toren die op de website staat. De termijn van de winactie is gesloten.