Uitkijktoren Baarlo - Uitkijktorens.nl

Baarlo

Terug Baarlo · Limburg
Beklim dit cortenstalen kasteel en ontdek de betoverende omgeving van het Maasdal met zijn prachtige natuur, grazende runderen, idyllische dorpen en natuurlijk de Maas.
2018
10 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
2018
10 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
Beklim dit cortenstalen kasteel en ontdek de betoverende omgeving van het Maasdal met zijn prachtige natuur, grazende runderen, idyllische dorpen en natuurlijk de Maas.

Wist je dat het kastelendorp Baarlo wel vier kastelen telt?

Foto's van de Baarlo

Veel van de foto's op ons platform zijn gemaakt door liefhebbers van uitkijktorens. Stuur jouw foto's naar info@uitkijktorens.nl en krijg een vermelding op ons platform!

Waar ben ik?

Wist je dat het kastelendorp Baarlo wel vier kastelen telt?

· 5991 Baarlo

Bewonder het ontwerp

Als je uitkijktoren Baarlo tegemoet loopt, is het eerste wat je opvalt het bijzondere ontwerp. De uitzichttoren heeft namelijk veel weg van een kasteel. En dat klopt ook, want het ontwerp is hierop geïnspireerd. De toren verbindt de vier kastelen die Baarlo rijk is: De Berckt, De Raay, Scheres en d’Erp. Op de kantelen van de uitkijktoren ontdek je ook de vier wapens van de Baarlose kastelen. Boven op de toren wappert de vlag van gemeente Peel en Maas waar dit kastelendorp onder valt.

uitkijktoren Baarlo

Het cortenstalen ‘kasteel’ wordt ondersteund door vier stalen palen. Via een wenteltrap kom je uit op het eerste uitkijkplatform. De tweede trap brengt je naar de top van deze 10 meter hoge toren. Vanaf daar geniet je van het weidse en idyllische uitzicht over de Maas, het Maasdal, Baarlo en Steyl.

Over de geschiedenis van uitkijktoren Baarlo

Uitzichttoren Baarlro was in 2018 het letterlijke hoogtepunt van het Plan Maasdal dat van 2014 tot 2018 is uitgevoerd. Doel van dit plan was de bereikbaarheid en toegankelijkheid van het Maasdal in deze regio te verbeteren. Naast de komst van een uitkijktoren zijn onder meer prachtige wandelpaden, een strandje, poorten en banken gerealiseerd. Het resultaat is een idyllisch natuurgebied waar Galloway runderen rustig grazen en waar je als bezoeker ontspannen van mag genieten.

Uitzicht op de Maas vanaf uitkijktoren Baarlo
Uitzicht op de Maas vanaf Uitkijktoren Baarlo

Ontdek andere uitkijktorens in de regio

Wist je dat er in de omgeving van uitkijktoren Baarlo nog diverse andere uitzichtposten te vinden zijn? Zo vind je in Meijel Belfort de Vossenberg, in Wellerlooi de gelijknamige uitkijktoren en in Ysselsteyn uitkijktoren De Paardekop. Bekijk ook het volledige overzicht van uitkijktorens.

Openingstijden

De uitkijktoren is dagelijks geopend. Er zijn geen specifieke openingstijden.

Gratis entree

Wil je laagdrempelig van het uitzicht genieten? Dat kan! De toegang tot deze uitkijktoren is namelijk gratis.

Parkeren

Parkeren is mogelijk net buiten de omheining van het Berckterveld waar de uitzichttoren staat. In een verbrede berm in een bocht bevindt zich een parkeerplaats voor enkele auto’s. Navigeer hiervoor naar De Berckt in Baarlo. Vanaf de parkeerplaats zie je de toren al staan.

Toegankelijkheid

De uitkijktoren is enkel te beklimmen via een trap. Er is geen lift aanwezig. Hierdoor is het niet geschikt voor mensen met een rolstoel of kinderwagen.

Zien en doen bij Baarlo

In de omgeving van de uitkijktoren is genoeg te zien, te doen en te beleven. Neem alvast een kijkje.

Nog meer inspiratie?

Check het laatste nieuws en lees verrassende blogs over uitkijktorens in Nederland, boordevol tips en inspiratie voor een heerlijk dagje uit.

Naar alle berichten

De mooiste fietsroutes in de lente

05 apr 2023

Frisgroene natuur, blatende lammetjes en kleurige bloemen. Pak je fiets en beleef de lente met deze mooie fietsroutes die je langs toffe uitkijktorens brengt.

7x de leukste uitkijktorens voor kinderen

15 dec 2022

Zin in een leuk uitstapje met het hele gezin? Beklim dan eens een uitkijktoren en ontdek samen met je kinderen de mooiste vergezichten. Check hier de leukste uitkijktorens voor kinderen.