Uitkijktoren Berg & Bos - Uitkijktorens.nl

Uitkijktoren Berg & Bos

Terug Apeldoorn · Gelderland
Beklim deze hoge, houten toren, als je durft, en ontdek wat het stadspark je allemaal te bieden heeft: zwijnen, mammoetbomen, een klimbos, Lumido en nog veel meer.
1952
26 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Check de openingstijden
1952
26 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Check de openingstijden
Beklim deze hoge, houten toren, als je durft, en ontdek wat het stadspark je allemaal te bieden heeft: zwijnen, mammoetbomen, een klimbos, Lumido en nog veel meer.

Tijdens zomeravonden wordt in het stadspark een prachtig kleurrijk verlicht muziekfestival georganiseerd, Lumido.

Foto's van de Uitkijktoren Berg & Bos

Veel van de foto's op ons platform zijn gemaakt door liefhebbers van uitkijktorens. Stuur jouw foto's naar info@uitkijktorens.nl en krijg een vermelding op ons platform!

Waar ben ik?

Tijdens zomeravonden wordt in het stadspark een prachtig kleurrijk verlicht muziekfestival georganiseerd, Lumido.

Jubileumlaan · Apeldoorn

Bewonder het ontwerp

Deze 26 meter hoge uitkijktoren is op een wel heel bijzondere plek geplaatst, namelijk op een 9 meter hoge heuvel midden in het Apeldoorns stadspark Berg & Bos. Wie deze 128 treden tellende uitkijktoren wil beklimmen, moet beslist geen last hebben van hoogtevrees. Zodra je aankomt, valt het open ontwerp van deze houten toren je namelijk direct op. De kern van de toren bestaat uit 7 houten trappen. De toren wordt bij elkaar gehouden door een veelvoud aan houten palen die als een soort spinnenweb om de kern heen is gebouwd. Heb je het aangedurfd en ben je eenmaal boven op het uitzichtplatform dan wacht je als beloning een enorm, weids uitzicht over de boomtoppen van het stadspark. Op heldere dagen is het zelfs mogelijk Deventer en Zwolle te spotten!

Uitkijktoren Berg & Bos

Check de leukste feitjes

Koninklijk water

De uitkijktoren staat in een gebied met een koninklijk tintje. Voordat deze plek werd omgetoverd tot een stadspark zoals we die vandaag de dag kennen, lag tot in de 19de eeuw hier een waterleiding die de fonteinen en andere waterornamenten van het nabijgelegen Koninklijke Paleis Het Loo van water voorzag.

Lumido

Tijdens zomeravonden wordt in principe al jaar en dag Lumido georganiseerd, een muziek-, water- en lichtfestijn. Een deel van het stadspark, rond de bosvijver, is tijdens dit festijn prachtig kleurrijk verlicht en je kunt met een gondel een romantische boottocht maken.

Over de geschiedenis van uitkijktoren Berg & Bos

De uitkijktoren is bijna 20 jaar na realisatie van het stadspark Berg & Bos, in 1952, gebouwd. Aanleiding hiervoor was het Apeldoorns Bloemen Festijn die in de zomermaanden in het park werden georganiseerd. De bedoeling van dit bloemenfeest was dat dit voor een extra boost qua bezoekers van binnen en buiten Apeldoorn zou gaan zorgen. Vanaf de top van de belvedère konden bezoekers het hele tentoonstellingsterrein overzien en genoten ze van een weids uitzicht. Check Onze Veluwe voor meer info over de historie van dit stadspark en deze uitkijktoren.

Uitzicht op Park Berg & Bos

Ontdek de andere uitkijktorens in de regio

Wist je dat er in de omgeving nog diverse andere uitkijktorens te vinden zijn? Zo vind je in Kootwijk uitkijktoren De Zandloper, in Putten de Bostoren, in Lunteren uitkijktoren De Koepel en in Nunspeet uitkijktoren Veluwetransferium. Bekijk ook het volledige overzicht van uitkijktorens.

Openingstijden

De uitkijktoren is dagelijks geopend. Tijdens de zomerperiode kan uitkijktoren Berg & Bos van 07.00 tot 21.00 uur beklommen worden. In de winter is de toren van 08.00 tot 18.00 uur geopend. Kijk op Berg & Bos Apeldoorn voor de actuele openingstijden.

Gratis entree

Wil je laagdrempelig van het uitzicht genieten? Dat kan! De toegang tot deze uitkijktoren is namelijk gratis.

Parkeren

Parkeren is mogelijk bij de (betaalde) parkeerplaats die bestemd is voor zowel het Stadspark Berg & Bos als Apenheul. Navigeer hiervoor naar Burgemeester Roosmale Nepveulaan in Apeldoorn. Vanaf de parkeerplaats wandel je in ongeveer 5 minuten naar de uitkijktoren in het stadspark. Je steekt hierbij de J.C. Wilslaan over en je loopt vervolgens rechtdoor de Jubileumlaan in. Na ongeveer 200 meter sla je linksaf. Je arriveert bij uitkijktoren Berg & Bos.

Toegankelijkheid

De uitkijktoren is enkel te beklimmen via een trap. Er is geen lift aanwezig. Hierdoor is het niet geschikt voor mensen met een rolstoel of kinderwagen.

 

 

Ontdek mooie routes langs Uitkijktoren Berg & Bos

Zin in een heerlijke wandel- of fietstocht? Check deze routes die over de mooiste paden gaan en je naar de prachtigste plekken brengen.

Zien en doen bij Uitkijktoren Berg & Bos

In de omgeving van de uitkijktoren is genoeg te zien, te doen en te beleven. Neem alvast een kijkje.

Nog meer inspiratie?

Check het laatste nieuws en lees verrassende blogs over uitkijktorens in Nederland, boordevol tips en inspiratie voor een heerlijk dagje uit.

Naar alle berichten

De winnaar van de fotowedstrijd

17 feb 2024

De winnaar van de winactie 'fotografeer een uitkijktoren en win een verrekijker' is bekend. Kijk snel wie de winnende foto heeft gemaakt.

Fotografeer een uitkijktoren en win een verrekijker!

17 jan 2024

Uitkijktorens.nl organiseert een fotowedstrijd in het kader van de 100ste toren die op de website staat. De termijn van de winactie is gesloten.