Uitkijktoren Veluwetransferium - Uitkijktorens.nl

Uitkijktoren Veluwetransferium

Terug Nunspeet · Gelderland
Ontdek vanaf deze ‘vliegende schotel’ het bekendste natuurgebied van Nederland, de prachtige Veluwe, en spot ‘the big five’ van Nederland.
2002
30 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Check de openingstijden
2002
30 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Check de openingstijden
Ontdek vanaf deze ‘vliegende schotel’ het bekendste natuurgebied van Nederland, de prachtige Veluwe, en spot ‘the big five’ van Nederland.

Heb je hoogtevrees of kun je niet met de trap? Onderaan deze uitkijktoren is een beeldscherm waarop je het uitzicht van de toren kunt zien.

Foto's van de Uitkijktoren Veluwetransferium

Veel van de foto's op ons platform zijn gemaakt door liefhebbers van uitkijktorens. Stuur jouw foto's naar info@uitkijktorens.nl en krijg een vermelding op ons platform!

Waar ben ik?

Heb je hoogtevrees of kun je niet met de trap? Onderaan deze uitkijktoren is een beeldscherm waarop je het uitzicht van de toren kunt zien.

Plesmanlaan · 8072 PT Nunspeet

Bewonder het ontwerp

Sinds 2002 staat aan de rand van de Veluwe deze 30 meter hoge uitkijktoren, onderdeel van het Veluwetransferium Nunspeet. Na een flinke klim van 7 trappen, in totaal 130 treden, kom je uit op een rond en overdekt uitkijkplatform, dat wel wat weg heeft van een ufo. Deze ‘vliegende schotel’ staat op stalen palen waar de trappen omheen zijn gekruld. Vanaf het uitkijkplatform heb je een prachtig uitzicht over Nunspeet en de Veluwe. Bij helder weer kun je zelfs tot aan de Flevopolder in Flevoland kijken! Heb je hoogtevrees of kun je niet met de trap naar boven? Geen nood, onderaan de uitkijktoren is een beeldscherm waarop je het uitzicht van de uitkijktoren ook kunt zien. Ideaal!

Uitkijktoren Veluwetransferium in Nunspeet

Check de leukste feitjes

Centraal gelegen

Het Veluwetransferium heet natuurlijk niet voor niets een transferium. Feitelijk is het, net als in een stad, een P&R parkeergelegenheid aan de rand van een groot natuurgebied om de druk in dit gebied te verminderen. Bij de uitkijktoren is daarom volop parkeergelegenheid. Bovendien ligt het Veluwetransferium heel centraal; vlak bij een NS station en de A28. Dé ideale plek dus om de Veluwse natuur te ontdekken, te beginnen vanaf de top van deze uitkijktoren.

Duurzaam de Veluwe ontdekken

Zin om de Veluwe eens op een andere manier te ontdekken? Stap dan in De Hoeve Express of (in de zomerperiode) het Uit de Kunst Toeristentreintje, twee elektrische treintjes die via het Veluwetransferium rijden. Dit is niet alleen heel leuk, maar ook hartstikke duurzaam én nog gratis ook. Meer info? Check Veluwetransferium Nunspeet.

Monument de Wet

Ontdek de andere uitkijktorens in de regio

Wist je dat er in de omgeving nog diverse andere uitkijktorens te vinden zijn? Zo vind je in Kootwijk uitkijktoren De Zandloper, in Putten de Bostoren, in Apeldoorn uitkijktoren Berg & Bos en in Lunteren uitkijktoren De Koepel. Bekijk ook het volledige overzicht van uitkijktorens.

Openingstijden

De uitkijktoren is het hele jaar te beklimmen en is dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Gratis entree

Wil je laagdrempelig van het uitzicht genieten? Dat kan! De toegang tot deze uitkijktoren is namelijk gratis.

Parkeren

Naast uitkijktoren Veluwetransferium is een grote parkeerplaats. Navigeer hiervoor naar Parkeerplaats Veluwetransferium Nunspeet.

Toegankelijkheid

De uitkijktoren is enkel te beklimmen via een trap. Er is geen lift aanwezig. Hierdoor is het niet geschikt voor mensen met een rolstoel of kinderwagen. Daarentegen staat in het paviljoen, beneden bij de toren, een beeldscherm waarop je het uitzicht vanaf de toren kunt zien. Dus wie niet met de trap naar boven kan of wil, kan toch meegenieten van de mooiste vergezichten.

Ontdek mooie routes langs Uitkijktoren Veluwetransferium

Zin in een heerlijke wandel- of fietstocht? Check deze routes die over de mooiste paden gaan en je naar de prachtigste plekken brengen.

Zien en doen bij Uitkijktoren Veluwetransferium

In de omgeving van de uitkijktoren is genoeg te zien, te doen en te beleven. Neem alvast een kijkje.

Nog meer inspiratie?

Check het laatste nieuws en lees verrassende blogs over uitkijktorens in Nederland, boordevol tips en inspiratie voor een heerlijk dagje uit.

Naar alle berichten

De meest avontuurlijke uitkijktorens van Nederland

04 nov 2023

Laat je bloed sneller lopen en ontdek de meest avontuurlijke uitkijktorens van Nederland. Hier moet je zijn als je een echte durfal bent.

De mooiste fietsroutes in de lente

05 apr 2023

Frisgroene natuur, blatende lammetjes en kleurige bloemen. Pak je fiets en beleef de lente met deze mooie fietsroutes die je langs toffe uitkijktorens brengt.