Uitkijktrap De Wijde Wellen - Uitkijktorens.nl

Uitkijktrap De Wijde Wellen

Ontdek uitkijktrap De Wijde Wellen aan de mooiste wandelboulevard van Nederland en sta op het hoogste punt dat het water van de voormalige Zuiderzee ooit heeft bereikt.
2020
3,2 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
2020
3,2 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
Ontdek uitkijktrap De Wijde Wellen aan de mooiste wandelboulevard van Nederland en sta op het hoogste punt dat het water van de voormalige Zuiderzee ooit heeft bereikt.

Het uitkijkpunt maakt onderdeel uit van de Wijde Wellen, een groene ontmoetingsplek waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en luieren.

Foto's van de Uitkijktrap De Wijde Wellen

Veel van de foto's op ons platform zijn gemaakt door liefhebbers van uitkijktorens. Stuur jouw foto's naar info@uitkijktorens.nl en krijg een vermelding op ons platform!

Waar ben ik?

Het uitkijkpunt maakt onderdeel uit van de Wijde Wellen, een groene ontmoetingsplek waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en luieren.

Wellenpad · 3841 CX Harderwijk

Bewonder het ontwerp

Tussen de eeuwenoude stadsmuur van Harderwijk en de Wolderwijd ligt sinds 2020 De Wijde Wellen in Harderwijk waar je onder meer heerlijk kunt flaneren over de 600 meter lange wandelpromenade. Aan deze wandelboulevard langs de waterkant ontdek je uitkijktrap De Wijde Wellen.

Uitkijktrap De Wijde Wellen

Het uitkijkpunt ziet eruit als een rank balkon dat uitstijgt boven het water van de Wolderwijd. De hoogte van dit balkon verwijst naar de hoogste stand die het water van de voormalige Zuiderzee in 1916 bereikte. In dat jaar werd Harderwijk getroffen door een overstroming. Ontwerper VIC Activating Landscapes heeft bewust gekozen voor hardhouten bekleding van de uitkijktrap (en vlonderwandelpad), want hout en water zijn, zeker in Nederland, onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Vanaf het uitkijkpunt kijk je prachtig uit op het water van de Wolderwijd en de passerende schepen. Wie weet spot je ook een van de vele watervogels. En kijk je het ‘binnenland’ in dan heb je een prachtig uitzicht over De Wijde Wellen.

Check de leukste feitjes

Een tweede uitkijkpunt

Aan de historische boulevard ontdek je nog een tweede uitkijkpunt. Uitkijktrap De Wijde Wellen verwijst naar de hoogste waterstand die de voormalige Zuiderzee ooit bereikte. Dít uitkijkpunt ligt wat lager en verwijst juist naar de bodem van deze zee. Via een uitsparing wandel je zo naar de bodem van de zee.

Het andere uitkijkpunt van De Wijde Wellen

Ontdek de andere uitkijktorens in de regio

Wist je dat er in de omgeving van uitkijktrap De Wijde Wellen nog diverse andere uitzichtposten te vinden zijn? Zo vind je eveneens in Harderwijk de Toekan Toren, in Nunspeet uitkijktoren Veluwetransferium en ten zuiden de Bostoren in Putten en uitkijktoren De Zandloper in Kootwijk. Bekijk ook het volledige overzicht van uitkijktorens.

Openingstijden

Dit uitkijkpunt is het hele jaar te beklimmen. Er zijn geen specifieke openingstijden.

Gratis entree

Wil je laagdrempelig van het uitzicht genieten? Dat kan! De toegang tot dit uitkijkpunt is namelijk gratis.

Parkeren

Bij uitkijktrap Wijde Wellen kan niet geparkeerd worden. In Harderwijk zijn verschillende parkeerplaatsen. Navigeer voor de dichtstbijzijnde parkeerplaats naar Achterom in Harderwijk. Via het Kerkplein en vervolgens linksaf via Blauwverversteeg kom je in ongeveer vier minuten uit bij de Wijde Wellen en het uitkijkpunt.

Toegankelijkheid

Deze uitkijkpost is enkel te beklimmen via een trap. Er is geen lift aanwezig. Hierdoor is het niet geschikt voor mensen met een rolstoel of kinderwagen.

Zien en doen bij Uitkijktrap De Wijde Wellen

In de omgeving van de uitkijktoren is genoeg te zien, te doen en te beleven. Neem alvast een kijkje.

Nog meer inspiratie?

Check het laatste nieuws en lees verrassende blogs over uitkijktorens in Nederland, boordevol tips en inspiratie voor een heerlijk dagje uit.

Naar alle berichten

De winnaar van de fotowedstrijd

17 feb 2024

De winnaar van de winactie 'fotografeer een uitkijktoren en win een verrekijker' is bekend. Kijk snel wie de winnende foto heeft gemaakt.

Fotografeer een uitkijktoren en win een verrekijker!

17 jan 2024

Uitkijktorens.nl organiseert een fotowedstrijd in het kader van de 100ste toren die op de website staat. De termijn van de winactie is gesloten.