Uitkijktoren Fortmond - Uitkijktorens.nl

Uitkijktoren Fortmond

Terug Olst · Overijssel
Beklim de stalen uitkijktoren Montford midden in de ruige natuur van de Duursche Waarden en ontdek onder meer de slingerende IJssel, Schotse Hooglanders en vele vogels.
2009
ca. 8 m.
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
2009
ca. 8 m.
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
Beklim de stalen uitkijktoren Montford midden in de ruige natuur van de Duursche Waarden en ontdek onder meer de slingerende IJssel, Schotse Hooglanders en vele vogels.

Vlakbij ontdek je nog restanten van de oude baksteenfabriek Fortmond, zoals de niet te missen schoorsteen en twee ovens.

Foto's van de Uitkijktoren Fortmond

Veel van de foto's op ons platform zijn gemaakt door liefhebbers van uitkijktorens. Stuur jouw foto's naar info@uitkijktorens.nl en krijg een vermelding op ons platform!

Waar ben ik?

Vlakbij ontdek je nog restanten van de oude baksteenfabriek Fortmond, zoals de niet te missen schoorsteen en twee ovens.

· 8121 SL Olst

Bewonder het ontwerp

Uitkijktoren Fortmond is een markant punt in het ruige natuurgebied van de Duursche Waarden. De toren, volledig gemaakt van staal, heeft twee wenteltrappen die worden ondersteund door zes pilaren. Heel handig, want hierdoor hoef je in principe geen tegenliggers op de trap tegen te komen. Eenmaal boven kom je uit op een breed platform waar je een 360 graden uitzicht hebt. En wat een prachtige vergezichten: je kijkt weids weg over de Duursche Waarden met de oude steenfabriek, de slingerende IJssel, de IJsselvallei en het dorpje Veessen. Wie weet spot je Schotse Hooglanders, IJslandse paarden, Shetlanders of een van de vele vogels. Wat een prachtig stukje Nederland!

Uitkijktoren Fortmond

Check de leukste feitjes

Vogelwalhalla

Wil je uitkijktoren Fortmond en de ruige Duursche Waarden bezoeken? Doe dan vooral je laarzen of waterdichte schoenen aan, want het kan soms behoorlijk drassig zijn in de uiterwaarden van de IJssel. En doordat het hier soms zo nat is, voelen vogels zoals steltlopers, meeuwen, ganzen en eenden zich hier goed thuis. Vanaf de uitkijktoren kun je ze goed spotten, dus neem vooral je verrekijker mee.

Uitkijktoren Fortmond in Duursche Waarden

Over de geschiedenis van uitkijktoren Fortmond

Voordat deze uitkijkpunt in 2009 is gebouwd, stond op deze plek een houten exemplaar. Die was nodig aan vervanging toe en is net daarvoor gesloopt. De nieuwe toren moest duurzamer zijn. Daarom is gekozen voor staal.

Ontdek andere uitkijktorens in de regio

Wist je dat er in de omgeving van uitkijktoren Fortmond nog diverse andere uitzichtposten te vinden zijn? Zo vind je ten zuidwesten uitkijktoren Berg en Bos in Apeldoorn, ten westen het Veluwetransferium in Nunspeet en, meer naar het noorden, uitkijktoren De Stokte in Dalfsen. Bekijk ook het volledige overzicht van uitkijktorens.

Openingstijden

De uitkijktoren is het hele jaar te beklimmen. Er zijn geen specifieke openingstijden.

Gratis entree

Wil je laagdrempelig van het uitzicht genieten? Dat kan! De toegang tot deze uitkijktoren is namelijk gratis.

Parkeren

Bij uitkijktoren Fortmond in de Duursche Waarden kan niet geparkeerd worden. Aan de Fortmonderweg, vlakbij nummer 18, is een kleine parkeerplaats. Navigeer daarom naar Fortmonderweg 18 in Olst. Vanaf de parkeerplaats steek je de Fortmonderweg over. Heel schuin tegenover de parkeerplaats ontdek je een pad met een informatiebord dat naar het natuurgebied Duursche Waarden en de uitkijktoren leidt. Dit pad loop je af, na ongeveer vijf minuten ontdek je de uitkijktoren.

Toegankelijkheid

De uitkijktoren is enkel te beklimmen via een trap. Er is geen lift aanwezig. Hierdoor is het niet toegankelijk voor mensen met een rolstoel of kinderwagen.

Zien en doen bij Uitkijktoren Fortmond

In de omgeving van de uitkijktoren is genoeg te zien, te doen en te beleven. Neem alvast een kijkje.

Nog meer inspiratie?

Check het laatste nieuws en lees verrassende blogs over uitkijktorens in Nederland, boordevol tips en inspiratie voor een heerlijk dagje uit.

Naar alle berichten

Wandelen bij het Moergestels Broek

29 jun 2024

Op de eerste zomerse dag van 2024 hebben we het Rondje Reuselhoeve gewandeld. Ontdek wat we allemaal zijn tegengekomen.

Zomer Winactie: fotografeer een uitkijktoren en win een verrekijker!

22 jun 2024

Het is eindelijk zomer! Speciaal daarvoor organiseren we samen met Verrekijkershop een zomerse fotowedstrijd.