Uitkijktoren De Dwaze Herder - Uitkijktorens.nl

Uitkijktoren De Dwaze Herder

Terug Maastricht · Limburg
Ontdek uitkijktoren De Dwaze Herder aan de rand van Maastricht en spot bovenop niet alleen deze oude stad, maar ook het idyllische heuvellandschap en het Maasdal.
2018
25 m
Entree
Niet rolstoeltoegankelijk
Check de openingstijden
2018
25 m
Entree
Niet rolstoeltoegankelijk
Check de openingstijden
Ontdek uitkijktoren De Dwaze Herder aan de rand van Maastricht en spot bovenop niet alleen deze oude stad, maar ook het idyllische heuvellandschap en het Maasdal.

Rondom de uitkijktoren is nog veel meer te doen en te ontdekken.

Foto's van de Uitkijktoren De Dwaze Herder

Veel van de foto's op ons platform zijn gemaakt door liefhebbers van uitkijktorens. Stuur jouw foto's naar info@uitkijktorens.nl en krijg een vermelding op ons platform!

Waar ben ik?

Rondom de uitkijktoren is nog veel meer te doen en te ontdekken.

Slakweg 5 · 6228 NB Maastricht

Bewonder het ontwerp

Aan de rand van Maastricht met uitzicht op onder meer het idyllische heuvellandschap van het Plateau van Margraten staat de 25 meter hoge uitkijktoren De Dwaze Herder. Deze rechthoekige toren, met een volledig ijzeren constructie en omkleed met gevingerlaste houten latten, is ontworpen door Grasveld Tuin- en Landschapsarchitecten en staat in de achtertuin van het gelijknamige restaurant.

Uitkijktoren De Dwaze Herder

Wat opvalt is dat hoe hoger je op deze negen verdiepingen tellende toren klimt, hoe transparanter de toren wordt. Het idee van de ontwerper is dat de toren hierdoor zo goed mogelijk in de omgeving op gaat en dat je daarnaast steeds meer van het uitzicht kunt genieten. Eenmaal op het uitkijkplatform boven op de toren heb je de mooiste vergezichten over de glooiende Zuid-Limburgse heuvels, het Maasdal, de binnenstad van Maastricht en België. Leuk detail: bovenop wapperen de Nederlandse en Belgische vlag.

Check de leukste feitjes

Betonblok

Om de enorme toren in positie te houden, is die vastgenageld aan een flinke betonblok van 7 bij 7 meter die zich onder de grond bevindt. Hierdoor kun je met een gerust hart bovenin van het uitzicht genieten.

Een dagje uit

Rondom de uitkijktoren is nog veel meer te beleven voor een compleet dagje uit. Zo staat de toren te midden van een speeltuin, ontdek je er sinds 2023 een zoutwater zwembad en kun je er allerlei dieren spotten. En natuurlijk is er voor de inwendige mens ook gezorgd.

Het zwembad bij uitkijktoren De Dwaze Herder

Ontdek de andere uitkijktorens in de regio

Wist je dat er in de omgeving van uitkijktoren De Dwaze Herder nog diverse andere uitzichtposten te vinden zijn? Zo vind je ten zuiden uitkijktoren Mescherhei in Eijsden, ten noorden de Wilhelminatoren in Valkenburg en ten westen in Vaals de Koning Boudewijntoren en eveneens de Wilhelminatoren, maar dan dus in Vaals 😉. Bekijk ook het volledige overzicht van uitkijktorens.

Openingstijden

De uitkijktoren is tijdens de openingstijden van brasserie De Dwaze Herder te beklimmen. Deze horecagelegenheid is dagelijks open vanaf 10.00 uur.

Entree

Wil je de toren beklimmen? Dat kan! De toegang tot de uitkijktoren bedraagt € 2,50 per persoon. Kinderen mogen de toren bezoeken onder begeleiding van een volwassene. De toren is te beklimmen met een toegangsmunt die je bij de balie kunt kopen.

Parkeren

Parkeren is mogelijk bij brasserie De Dwaze Herder. Hier vind je een flinke parkeerplaats waar je je auto gratis kunt parkeren. Navigeer hiervoor naar Slakweg 5 in Maastricht. De uitkijktoren bevindt zich aan de achterzijde, in de speeltuin, van De Dwaze Herder.

Toegankelijkheid

De uitkijktoren is enkel te beklimmen via een trap. Er is geen lift aanwezig. Hierdoor is het niet toegankelijk voor mensen met een rolstoel of kinderwagen.

Zien en doen bij Uitkijktoren De Dwaze Herder

In de omgeving van de uitkijktoren is genoeg te zien, te doen en te beleven. Neem alvast een kijkje.

Nog meer inspiratie?

Check het laatste nieuws en lees verrassende blogs over uitkijktorens in Nederland, boordevol tips en inspiratie voor een heerlijk dagje uit.

Naar alle berichten

De winnaar van de fotowedstrijd

17 feb 2024

De winnaar van de winactie 'fotografeer een uitkijktoren en win een verrekijker' is bekend. Kijk snel wie de winnende foto heeft gemaakt.

Fotografeer een uitkijktoren en win een verrekijker!

17 jan 2024

Uitkijktorens.nl organiseert een fotowedstrijd in het kader van de 100ste toren die op de website staat. De termijn van de winactie is gesloten.