Uitkijktoren De Golf van Termunterzijl - Uitkijktorens.nl

Uitkijktoren De Golf van Termunterzijl

Terug Termunten · Groningen
Beklim deze bijzondere golf en ontdek niet alleen het unieke Waddengebied, maar ook hoe recreatie en natuur prachtig samengaan in de Kleine Polder.
2022
10 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
2022
10 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
Beklim deze bijzondere golf en ontdek niet alleen het unieke Waddengebied, maar ook hoe recreatie en natuur prachtig samengaan in de Kleine Polder.

Ontdek nog meer culturele landmarks langs de Friese en Groningse waddenkust.

Foto's van de Uitkijktoren De Golf van Termunterzijl

Veel van de foto's op ons platform zijn gemaakt door liefhebbers van uitkijktorens. Stuur jouw foto's naar info@uitkijktorens.nl en krijg een vermelding op ons platform!

Waar ben ik?

Ontdek nog meer culturele landmarks langs de Friese en Groningse waddenkust.

Kenninckweg 22 · 9947 PB Termunten

Bewonder het ontwerp

Midden in de heringerichte Kleine Polder tussen de dorpen Termunterzijl en Termunten staat een bijzondere uitkijktoren; de Golf van Termunterzijl. De uitzichttoren is gemaakt van verzinkt staal en omkleed met hergebruikt hardhout dat in de vorm van golven aan de uitkijktoren is gemaakt. Hierdoor krijgt het zijn unieke vorm en verraadt het hoe de toren aan zijn naam is gekomen. Al wandelend door de Kleine Polder en op de Golf van Termunterzijl ontdek en beleef je vanuit verschillende perspectieven de omgeving, het land, de zee en de dijken, en verbindt het elkaar.

Via de 51 treden tellende trap bereik je het platform van de 10 meter hoge uitkijktoren. Vanaf de top kijk je over de dijk en zie je aan de ene kant natuurgebied De Dollard en Duitsland liggen. Aan de andere kant ontdek je Termunterzijl en Termunten. Ontwerper van dit bijzondere landmark is Observatorium Rotterdam. Meer informatie over het ontwerp ontdek je op Sense of Place.

Uitkijktoren de Golf van Termunterzijl

Check de leukste feitjes

Waddenku(n)st

Uitkijktoren De Golf van Termunterzijl maakt onderdeel uit van een reeks van culturele landmarks die je langs de Friese en Groningse waddenkunst kunt vinden. Wil je de andere bijzondere landmarks ook ontdekken? Ga dan naar Sense of Place.

Ontdek de geschiedenis van uitkijktoren de Golf van Termunterzijl

Oorspronkelijk bestond de Kleine Polder uit een zwemplas en ruig grasland. Sinds 2019 is deze bijzondere polder in handen van het Groninger Landschap. Samen met de bewoners hebben ze een plan ontworpen waarbij natuur en recreatie hand in hand gaan. Inmiddels is de Kleine Polder volledig heringericht met als sluitstuk de bouw van uitkijktoren de Golf van Termunterzijl in december 2022.

Ontdek andere uitkijktorens in de regio

Wist je dat er in de omgeving nog verschillende andere uitkijktorens te vinden zijn? Zo vind je in Nieuwe Statenzijl uitkijktoren Kiekkaaste, in natuurgebied De Onlanden de gelijknamige uitkijktoren en bij het dorp Warfhuizen Luchtwachttoren 701. Of bekijk het volledige overzicht van uitkijktorens in Nederland.

Openingstijden

De uitkijktoren is het hele jaar te beklimmen. Er zijn geen specifieke openingstijden.

Entree

Wil je laagdrempelig van het uitzicht genieten? Dat kan! De toegang tot deze uitkijktoren is namelijk gratis.

Parkeren

Parkeren is mogelijk bij de ingang van De Kleine Polder. Navigeer hiervoor naar gemaal Rozema, Mello Coendersbuurt 1 Termunterzijl. De parkeerplaats ligt aan het weggetje ten oosten van dit gemaal. Vervolgens wandel je binnen enkele minuten naar uitkijktoren De Golf van Termunterzijl.

Toegankelijkheid

Uitkijktoren de Golf van Termunterzijl is enkel te beklimmen via een trap. Er is geen lift aanwezig. Hierdoor is het niet geschikt voor mensen met een rolstoel of kinderwagen.

Zien en doen bij Uitkijktoren De Golf van Termunterzijl

In de omgeving van de uitkijktoren is genoeg te zien, te doen en te beleven. Neem alvast een kijkje.

Nog meer inspiratie?

Check het laatste nieuws en lees verrassende blogs over uitkijktorens in Nederland, boordevol tips en inspiratie voor een heerlijk dagje uit.

Naar alle berichten

De winnaar van de fotowedstrijd

17 feb 2024

De winnaar van de winactie 'fotografeer een uitkijktoren en win een verrekijker' is bekend. Kijk snel wie de winnende foto heeft gemaakt.

Fotografeer een uitkijktoren en win een verrekijker!

17 jan 2024

Uitkijktorens.nl organiseert een fotowedstrijd in het kader van de 100ste toren die op de website staat. De termijn van de winactie is gesloten.