Uitkijktoren Landschotse Heide - Uitkijktorens.nl

Uitkijktoren Landschotse Heide

Terug Oost-, West- en Middelbeers · Noord-Brabant
Beklim deze piramidevormige uitkijktoren aan de rand van de Landschotse Heide en ontdek niet alleen het weidse uitzicht over de heide en de vennen, maar in de zomermaanden ook de vele libellensoorten.
2014
9,8 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
2014
9,8 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
Beklim deze piramidevormige uitkijktoren aan de rand van de Landschotse Heide en ontdek niet alleen het weidse uitzicht over de heide en de vennen, maar in de zomermaanden ook de vele libellensoorten.

Wist je dat de Landschotse Heide een rol heeft gespeeld in de Tweede Wereldoorlog? De zogenaamde schijnboten herinneren ons daaraan.

Foto's van de Uitkijktoren Landschotse Heide

Veel van de foto's op ons platform zijn gemaakt door liefhebbers van uitkijktorens. Stuur jouw foto's naar info@uitkijktorens.nl en krijg een vermelding op ons platform!

Waar ben ik?

Wist je dat de Landschotse Heide een rol heeft gespeeld in de Tweede Wereldoorlog? De zogenaamde schijnboten herinneren ons daaraan.

· Oost-, West- en Middelbeers

Bewonder het ontwerp

Wat direct opvalt bij het bezoeken van uitkijktoren Landschotse Heide is het piramidevormige ontwerp. De vier houten palen lopen taps toe en komen in de top bij elkaar die is voorzien van een ijzeren ‘hoedje’. Via de ijzeren wenteltrap in het midden van de toren kom je uit bij het brede uitkijkplatform, eveneens gemaakt van ijzer. Vanaf de top heb je een fenomenaal uitzicht over de Landschotse Heide en zijn vennen, waaronder het nabijgelegen Wit Hollandven. Verderop liggen nog diverse andere vennen, waaronder het Kromven en het Berkven. En mocht het een keer regenen? Geen nood, de uitkijktoren heeft een ruim afdak, dus een prima plek om ook even te schuilen. Trouwens, ook bij de naastgelegen picknickplaats kan geschuild worden.

Uitkijktoren Landschotse Heide

Check de leukste feitjes

Wandelpad voor iedereen

Helaas is uitkijktoren Landschotse Heide niet geschikt voor mensen met een rolstoel of kinderwagen, maar er ligt wel een pad waar iedereen kan wandelen. Bij de uitzichttoren ontdek je namelijk een rolstoelpad van 2,3 kilometer die dwars door de Landschotse Heide en langs de vennen voert. Zo kan iedereen dit prachtig stukje natuur beleven. De route vind je op Brabants Landschap.  

Uitkijktoren Middelbeers

Libellenwalhalla

Dit prachtig stukje natuur is niet alleen een walhalla voor ‘ons’ natuurliefhebbers, maar ook voor de libel. Omdat het een waterrijk heidegebied is met vele vennen, vertoeven een kleine 30 libellensoorten hier graag, zoals de venwitsnuitlibel en de Kempense heidelibel. En in het najaar kunnen vogelaars hun hart hier ophalen vanwege de vele trekvogels die voorbijkomen. Vanaf de uitkijktoren kun je ze prachtig gadeslaan, dus neem vooral je verrekijker mee.

Ontdek de andere uitkijktorens in de regio

Wist je dat er in de omgeving van uitkijktoren Landschotse Heide nog diverse andere uitzichtposten te vinden zijn? Zo vind je in Esbeek een tweetal uitkijktorens: D’n Flaestoren en uitkijktoren De Melkfabriek en in Moergestel uitkijktoren De Reuselhoeve en de Jac. P. Thijsse Toren. Bekijk ook het volledige overzicht van uitkijktorens.

Openingstijden

De uitkijktoren is het hele jaar te beklimmen. Er zijn geen specifieke openingstijden.

Gratis entree

Wil je laagdrempelig van het uitzicht genieten? Dat kan! De toegang tot deze uitkijktoren is namelijk gratis.

Parkeren

Vlak bij uitkijktoren Landschotse Heide, aan de rand van het Wit Hollandven is parkeergelegenheid voor enkele auto’s. Navigeer hiervoor naar Kromvensedijk in Oost-, West-, Middelbeers.

Toegankelijkheid

De uitkijktoren is enkel te beklimmen via een trap. Er is geen lift aanwezig. Hierdoor is het niet toegankelijk voor mensen met een rolstoel of kinderwagen.

Zien en doen bij Uitkijktoren Landschotse Heide

In de omgeving van de uitkijktoren is genoeg te zien, te doen en te beleven. Neem alvast een kijkje.

Nog meer inspiratie?

Check het laatste nieuws en lees verrassende blogs over uitkijktorens in Nederland, boordevol tips en inspiratie voor een heerlijk dagje uit.

Naar alle berichten

De winnaar van de fotowedstrijd

17 feb 2024

De winnaar van de winactie 'fotografeer een uitkijktoren en win een verrekijker' is bekend. Kijk snel wie de winnende foto heeft gemaakt.

Fotografeer een uitkijktoren en win een verrekijker!

17 jan 2024

Uitkijktorens.nl organiseert een fotowedstrijd in het kader van de 100ste toren die op de website staat. De termijn van de winactie is gesloten.