Uitkijktoren de Reuselhoeve - Uitkijktorens.nl

Uitkijktoren de Reuselhoeve

Terug Moergestel · Noord-Brabant
Beklim de toren, ontdek de thuishaven van bijzondere vogelsoorten en voel je zelf zo vrij als een vogel via één van Nederlands langste tokkelbanen.
2014
15 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
2014
15 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
Beklim de toren, ontdek de thuishaven van bijzondere vogelsoorten en voel je zelf zo vrij als een vogel via één van Nederlands langste tokkelbanen.

Wist je dat deze uitkijktoren onderdeel uitmaakt van een natuurpoort? Het startpunt voor een heerlijke wandeling of fietstocht.

Foto's van de Uitkijktoren de Reuselhoeve

Veel van de foto's op ons platform zijn gemaakt door liefhebbers van uitkijktorens. Stuur jouw foto's naar info@uitkijktorens.nl en krijg een vermelding op ons platform!

Waar ben ik?

Wist je dat deze uitkijktoren onderdeel uitmaakt van een natuurpoort? Het startpunt voor een heerlijke wandeling of fietstocht.

Heizenschedijk 1 · 5066 PL Moergestel

Bewonder het ontwerp

Deze 15 meter hoge en open uitkijktoren, gebouwd van staal en boomstammen, is niet alleen een toren waarbij je 360 graden van het schitterende uitzicht kunt genieten, maar maakt ook onderdeel uit van een uitdagend klimparcours. Uitkijktoren De Reuselhoeve bestaat uit 2 uitkijkbordessen die je via een wenteltrap en vervolgens via een rechte trap kunt bereiken. Helemaal bovenin wacht je een verrassing, een glazen kamer, waar je droog en beschut kunt uitkijken op de prachtige natuur Het Moergestels Broek en het charmante riviertje de Reusel. Meer foto’s van deze uitkijk- en tokkeltoren vind je via Ad Roefs Architect.

Beklim uitkijktoren De Reuselhoeve

Check de leukste feitjes

Vrij als een vogel

De waaghalzen onder ons kunnen hun hart flink ophalen. Hier vind je namelijk een van de langste tokkelbanen van Nederland! Vanaf de top van de toren vlieg je zo’n 130 meter door de lucht en voel je je even zo vrij als een vogel. Een ware belevenis! De Reuselhoeve is overigens niet alleen een schitterende uitkijk- en klimtoren. Op het terrein is van alles te doen en te beleven. Kijk voor meer informatie over deze te gekke tokkelbaan of de andere activiteiten op De Reuselhoeve.

Tokkelen vanaf uitkijktoren De Reuselhoeve

Natuurpoort De Reuselhoeve

Wist je dat deze uitkijktoren onderdeel uitmaakt van Natuurpoort De Reuselhoeve, een van de Natuurpoorten van Brabant? De natuurpoort is hét startpunt voor een heerlijke wandeling of fietstocht door natuurgebieden als Het Moergestels Broek en De Hilver. Bij de Natuurpoort is ook altijd een horecapunt, zoals hier De Reuselhoeve, waar je na een flinke wandeling of fietstocht ontspannen kunt neerstrijken.

Natuurpoort De Reuselhoeve

Over de geschiedenis van uitkijktoren de Reuselhoeve

Deze uitkijktoren, gebouwd in 2014, maakte onderdeel uit van de herinrichting van de Reusel, de beek die ontspringt in het Kempische Reusel en ook langs De Reuselhoeve stroomt. Met de herinrichting werd onder meer de kaarsrechte beek weer in ere hersteld tot een charmant, meanderend riviertje dat al kronkelend door het Brabantse landschap loopt. Vanaf de uitkijktoren heb je een prachtig zicht op de Reusel.

Ontdek andere uitkijktorens in de regio

Wist je dat er in de omgeving nog diverse andere uitkijktorens te vinden zijn? Zo vind je in Oisterwijk Tour de Frans en in Tilburg de Kempentoren en Uitkijktoren de Nieuwe Herdgang. Bekijk ook het volledige overzicht van uitkijktorens.

Gravel-/ wielrenroute All along the watchtowers

Wil je bovenstaande torens allemaal op één dag bekijken? Dat kan met de prachtige gravel-/wielrenroute, met de sprekende naam All along the watchtowers. De gravelroute is 98 km en de wielrenroute 116 km, maar er zijn ook kortere lussen, langs een deel van de uitkijktorens. Op de website BezoekOisterwijk vind je alle informatie. Veel fietsplezier!

Ontdek uitkijktoren De Reuselhoeve in Noord-Brabant

Openingstijden

De uitkijktoren is het hele jaar te beklimmen. Er zijn geen specifieke openingstijden.

Gratis entree

Wil je laagdrempelig van het uitzicht genieten? Dat kan! De toegang tot deze uitkijktoren is namelijk gratis.

Parkeren

Parkeren is mogelijk bij De Reuselhoeve. Navigeer hiervoor naar Heizenschedijk 1 in Moergestel. Vanaf de parkeerplaats wandel je over het pad naar de achterzijde van het terrein en binnen een minuut zie je de uitkijktoren al opdoemen.

Toegankelijkheid

De uitkijktoren is te beklimmen via een zogenaamde ‘luie’ trap. Hierdoor is die ook prima voor mensen die wat slechter ter been zijn. Er is geen lift aanwezig, waardoor de toren niet geschikt is voor mensen met een rolstoel of kinderwagen.

Ontdek mooie routes langs Uitkijktoren de Reuselhoeve

Zin in een heerlijke wandel- of fietstocht? Check deze routes die over de mooiste paden gaan en je naar de prachtigste plekken brengen.

Zien en doen bij Uitkijktoren de Reuselhoeve

In de omgeving van de uitkijktoren is genoeg te zien, te doen en te beleven. Neem alvast een kijkje.

Nog meer inspiratie?

Check het laatste nieuws en lees verrassende blogs over uitkijktorens in Nederland, boordevol tips en inspiratie voor een heerlijk dagje uit.

Naar alle berichten

De mooiste fietsroutes in de lente

05 apr 2023

Frisgroene natuur, blatende lammetjes en kleurige bloemen. Pak je fiets en beleef de lente met deze mooie fietsroutes die je langs toffe uitkijktorens brengt.

7x de leukste uitkijktorens voor kinderen

15 dec 2022

Zin in een leuk uitstapje met het hele gezin? Beklim dan eens een uitkijktoren en ontdek samen met je kinderen de mooiste vergezichten. Check hier de leukste uitkijktorens voor kinderen.