Uitkijktoren Reiddomp - Uitkijktorens.nl

Uitkijktoren Reiddomp

Terug Kollumerpomp · Friesland
Beklim deze unieke uitkijktoren in het Nationaal Park Lauwersmeer en kom niet alleen oog in oog met de zee, maar ook met de imposante zeearend.
2022
25 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
2022
25 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
Beklim deze unieke uitkijktoren in het Nationaal Park Lauwersmeer en kom niet alleen oog in oog met de zee, maar ook met de imposante zeearend.

Zin in een avontuurlijke klim? Bedwing de toren dan als een ware bergbeklimmer, uiteraard onder begeleiding.

Foto's van de Uitkijktoren Reiddomp

Veel van de foto's op ons platform zijn gemaakt door liefhebbers van uitkijktorens. Stuur jouw foto's naar info@uitkijktorens.nl en krijg een vermelding op ons platform!

Waar ben ik?

Zin in een avontuurlijke klim? Bedwing de toren dan als een ware bergbeklimmer, uiteraard onder begeleiding.

· 9976 VT Kollumerpomp

Bewonder het ontwerp

Wat een bijzonder ontwerp! De 25 meter hoge uitkijktoren Reiddomp aan de rand van het Diepsterbos bestaat in principe uit twee losstaande torens die aan elkaar gekoppeld zijn via een bordes en een trap. Het groene gedeelte staat nog net in het bos, terwijl de cortenstalen toren aan de zijde van het Lauwersmeer staat. Tijdens de beklimming leer je via informatiepanelen meer over het Nationaal Park Lauwersmeer. Een eenmaal boven heb je een enorm weids uitzicht over ruige rietvelden, het Lauwersmeer en de Waddenzee. Bij helder weer kun je zelfs Schiermonnikoog zien liggen! Maar boven op de toren ontdek je nog meer. Wie weet spot je wel een kudde grazende Schotse Hooglanders of konikpaarden. Ook vliegen er veel vogels voorbij, zoals de aalscholver en de bruine kiekendief, en met een beetje geluk misschien ook wel een zeearend.

Het was even puzzelen naar de ideale hoogte van uitkijktoren Reiddomp. Architect Nynke-Rixt Jukema wilde namelijk niet een te hoge toren in het weidse landschap, maar een indrukwekkend uitzicht met zicht op de zee was wel een must. Bovendien groeit het Diepsterbos de komende jaren nog door, waardoor het geweldige uitzicht ook in de toekomst behouden kan blijven.

Uitzicht vanaf uitkijktoren Reiddomp

Check de leukste feitjes

What’s in a name?

Uitkijktoren Reiddomp is de Friese vertaling van roerdomp, een vogelsoort dat in het Lauwersmeergebied veel voorkomt. De naam is bedacht door Irene Japenga.

Twee routes naar de top

De toren is niet alleen te beklimmen met de trap, maar je kunt onder begeleiding de toren ook bedwingen als een ware bergbeklimmer. Alleen voor de waaghalzen onder ons 😉.

WasWadPad

De uitkijktoren is onder meer te bereiken via de beleefroute WasWadPad die door het Diepsterbos is aangelegd. Waar vroeger wad was, ontdek je nu woud. Tijdens de beleefroute ontdek je actieve belevingspunten. Een leuk uitje voor het hele gezin dus.

Rondje Lauwersmeer

Uitkijktoren Reiddomp is het sluitstuk van het Rondje Lauwersmeer, een 43 kilometer lange wandel- en fietsroute rond het Lauwersmeer waar sinds 2015 aan is gewerkt. Langs deze route valt van alles te zien en te beleven, waaronder verschillende kleinere uitkijktorens/hemelplatforms, zoals uitkijktoren Vlinderbalg.

Ontdek andere uitkijktorens in de regio

Wist je dat er in de omgeving nog diverse andere uitkijktorens te vinden zijn? Zo vind je in Lauwersoog uitkijktoren Vlinderbalg, in het Groningse Warfhuizen Luchtwachttoren 701 en in Appelscha de Bosbergtoren. Bekijk ook het volledige overzicht van uitkijktorens.

Openingstijden

De uitkijktoren is het hele jaar te beklimmen. Er zijn geen specifieke openingstijden.

Gratis entree

Wil je laagdrempelig van het uitzicht genieten? Dat kan! De toegang tot deze uitkijktoren is namelijk gratis.

Parkeren

Aan het einde van de Rijsdammen is een kleine parkeerplaats. Vanaf de parkeerplaats wandel je via het wandelpad in oostelijke richting naar uitkijktoren Reiddomp.

Toegankelijkheid

De uitkijktoren is enkel te beklimmen via een trap. Er is geen lift aanwezig. Hierdoor is het niet toegankelijk voor mensen met een rolstoel of kinderwagen.

 

Ontdek mooie routes langs Uitkijktoren Reiddomp

Zin in een heerlijke wandel- of fietstocht? Check deze routes die over de mooiste paden gaan en je naar de prachtigste plekken brengen.

Zien en doen bij Uitkijktoren Reiddomp

In de omgeving van de uitkijktoren is genoeg te zien, te doen en te beleven. Neem alvast een kijkje.

Nog meer inspiratie?

Check het laatste nieuws en lees verrassende blogs over uitkijktorens in Nederland, boordevol tips en inspiratie voor een heerlijk dagje uit.

Naar alle berichten

De winnaar van de fotowedstrijd

17 feb 2024

De winnaar van de winactie 'fotografeer een uitkijktoren en win een verrekijker' is bekend. Kijk snel wie de winnende foto heeft gemaakt.

Fotografeer een uitkijktoren en win een verrekijker!

17 jan 2024

Uitkijktorens.nl organiseert een fotowedstrijd in het kader van de 100ste toren die op de website staat. De termijn van de winactie is gesloten.