Uitkijktoren Take Off - Uitkijktorens.nl

Uitkijktoren Take Off

Terug Arnhem · Gelderland
Beklim deze kunstzinnige uitkijktoren in de Arnhemse wijk Schuytgraaf en waan je even een echte ruimtevaarder. Het kunstobject heet natuurlijk niet voor niets Take Off.
2024
5 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
2024
5 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
Beklim deze kunstzinnige uitkijktoren in de Arnhemse wijk Schuytgraaf en waan je even een echte ruimtevaarder. Het kunstobject heet natuurlijk niet voor niets Take Off.

De uitkijktoren maakt onderdeel uit van de kunstroute Schuytgraaf. Ontdek ze (binnenkort) allemaal en laat je verrassen.

Foto's van de Uitkijktoren Take Off

Veel van de foto's op ons platform zijn gemaakt door liefhebbers van uitkijktorens. Stuur jouw foto's naar info@uitkijktorens.nl en krijg een vermelding op ons platform!

Waar ben ik?

De uitkijktoren maakt onderdeel uit van de kunstroute Schuytgraaf. Ontdek ze (binnenkort) allemaal en laat je verrassen.

· 6846 Arnhem

Bewonder het ontwerp

Boven op een heuvel in het centrum van de Arnhemse wijk Schuytgraaf staat een kunstzinnig, driedimensionaal bouwwerk: uitkijktoren Take Off, ontworpen door kunstenaar Rob Voerman. De vijf meter hoge uitzichttoren heeft veel weg van een ruimteschip dat net is geland, maar ook elk moment weer kan opstijgen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de ruimtevaart de kunstenaar heeft geïnspireerd. Verder haalt hij zijn inspiratie uit de architectuur die nog gebouwd moet worden en in de toekomst kan bestaan.

Uitzicht vanaf uitkijktoren Take Off

Het onderstel van uitkijktoren Take Off is gemaakt van staal, het ‘schip’ zelf van aluminium, plexiglas en heeft ronde ramen. Wie goed kijkt, ontdekt boven op de uitkijkpost een rood lampje. Na zonsondergang begint dit rode licht te knipperen. Bijzonder detail: de ontwerper heeft veel gebruikt gemaakt van afgedankte materialen.

Via twee trappen kun je de uitkijktoren beklimmen met ieder een eigen uitzicht op de wijk en daarbuiten, onder meer richting de Veluwe en Nijmegen.

Uitkijktoren Take Off

Check de leukste feitjes

Kunstroute Schuytgraaf

De uitzichttoren maakt onderdeel uit van de kunstroute Schuytgraaf waarbij zeven kunstwerken verspreid over de gelijknamige nieuwe Arnhemse wijk te vinden zijn. De kunstwerken, ontworpen door regionale kunstenaars, zijn geïnspireerd op de kernidentiteiten van deze jonge wijk: het landschap, de geschiedenis en de bewoners. Ontwerper Rob Voerman heeft het thema landschap gekozen. Meer informatie vind je op de website van Plaatsmaken die deze kunstroute heeft ontwikkeld.  

Uitkijktoren Take Off in de avondschemer
Uitzicht vanaf uitkijktoren Take Off in de avond

Ontdek andere uitkijktorens in de regio

Wist je dat er in de omgeving van uitkijktoren Take Off nog diverse andere uitzichtposten te vinden zijn? Zo vind je eveneens in Arnhem uitkijktoren De Belvédère, in Rozendaal uitkijktoren Emmapiramide en in Loo uitkijktoren Panorama Fibula. Bekijk ook het volledige overzicht van uitkijktorens.

Openingstijden

De uitkijktoren is het hele jaar te beklimmen. Er zijn geen specifieke openingstijden.

Gratis entree

Wil je laagdrempelig van het uitzicht genieten? Dat kan! De toegang tot deze uitkijktoren is namelijk gratis.

Parkeren

In de wijk Schuytgraaf, tegenover de uitzichttoren, is parkeergelegenheid. Navigeer naar Orpheusstraat in Arnhem of naar parkeerterrein Het Kader in Arnhem. De uitkijktoren vind je op de heuvel aan de Metamorfoseallee ter hoogte van de Orpheusstraat.

Toegankelijkheid

De uitkijktoren is enkel te beklimmen via een kleine trap. Er is geen lift aanwezig. Hierdoor is het niet toegankelijk voor mensen met een rolstoel of kinderwagen.

Zien en doen bij Uitkijktoren Take Off

In de omgeving van de uitkijktoren is genoeg te zien, te doen en te beleven. Neem alvast een kijkje.

Nog meer inspiratie?

Check het laatste nieuws en lees verrassende blogs over uitkijktorens in Nederland, boordevol tips en inspiratie voor een heerlijk dagje uit.

Naar alle berichten

De winnaar van de fotowedstrijd

17 feb 2024

De winnaar van de winactie 'fotografeer een uitkijktoren en win een verrekijker' is bekend. Kijk snel wie de winnende foto heeft gemaakt.

Fotografeer een uitkijktoren en win een verrekijker!

17 jan 2024

Uitkijktorens.nl organiseert een fotowedstrijd in het kader van de 100ste toren die op de website staat. De termijn van de winactie is gesloten.