Uitkijktoren Hulzenberg - Uitkijktorens.nl

Uitkijktoren Hulzenberg

Terug Beek Gem Montferland · Gelderland
Beklim deze op een motte geïnspireerde uitkijktoren boven op een eeuwenoude stuwwal en ontdek glooiende akkers en adembenemende vergezichten.
2016
21 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
2016
21 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
Beklim deze op een motte geïnspireerde uitkijktoren boven op een eeuwenoude stuwwal en ontdek glooiende akkers en adembenemende vergezichten.

Deze 21 meter hoge uitkijktoren staat op het hoogste punt van de Hulzenberg, 82,4 meter boven NAP. Wat een vergezichten!

Foto's van de Uitkijktoren Hulzenberg

Veel van de foto's op ons platform zijn gemaakt door liefhebbers van uitkijktorens. Stuur jouw foto's naar info@uitkijktorens.nl en krijg een vermelding op ons platform!

Waar ben ik?

Deze 21 meter hoge uitkijktoren staat op het hoogste punt van de Hulzenberg, 82,4 meter boven NAP. Wat een vergezichten!

· 7037 Beek Gem Montferland

Bewonder het ontwerp

Het is even een klim om bij uitkijktoren Hulzenberg te komen en ook de weg naar de top van de toren is pittig, maar daar staat tegenover dat je vanaf het hoogste punt geniet van werkelijk de mooiste vergezichten. Dat is ook niet gek, want deze 21 meter hoge toren staat op de Hulzenberg die een hoogte bereikt van 82,4 meter boven NAP.

De toren, gebouwd door het Beekse aannemersbedrijf Van der Heijden, is vrijwel volledig van hout gemaakt. Alleen de verbindingen zijn gemaakt van staal. Het ontwerp is geïnspireerd op een motteburcht; een middeleeuws, torenvormige versterking op een afgeplatte aangelegde heuvel, een motte. Het is de voorloper van het middeleeuwse kasteel. De uitkijktoren heeft een huid van lamellen, waar je doorheen kunt kijken. Dit maakt de uitkijktoren veel minder massief. Ook heeft dit architectonisch hoogstandje een zinken dak, heel prettig op regenachtige dagen. Vanaf hier kijk je werkelijk fenomenaal weg over het Montferland en, bij helder weer, zelfs tot Nijmegen!

Uitkijktoren Hulzenberg

Check de leukste feitjes

Ontdek de landmarks

Naast een geweldig uitzicht staat je boven nog een verrassing te wachten. Aan de onderkant van het dak is namelijk een panorama geplaatst, waardoor je als bezoeker precies kunt zien op welke iconische landmarks, dorpen en steden je uitkijkt. Wat een beleving! Het had nogal wat voeten in de aarde om dit grafische ontwerp te maken, maar het resultaat van ontwerper Henk-Jan Panneman mag er zijn.

Hout uit eigen tuin

Het hout dat is gebruikt om de toren te bouwen is ‘uit eigen tuin’, in dit geval uit het Bergherbos in Stokkum. Die keuze heeft flink wat moeite gekost. Het hout moest namelijk zorgvuldig worden geselecteerd, geoogst en gedroogd. Vervolgens heeft het bouwbedrijf de toren ter plekke in elkaar gezet.   

Grensgeval

Weet je dat de uitkijktoren vlak bij de grens met Duitsland ligt? De parkeerplaats aan de Eltenseweg ligt vrijwel op de grens. De Eltenseweg brengt je in luttele minuten naar het Duitse dorp Elten. Vanaf uitkijktoren Hulzenberg kijk je dan ook tot ver het land van onze oosterburen in.

Wandelpad Bergherbos

Ontdek de andere uitkijktorens in de regio

Wist je dat er in de omgeving nog diverse andere uitkijktorens te vinden zijn? Zo vind je in Arnhem uitkijktoren De Belvédère, in Ooij uitkijktoren De Groenlanden, in Lunteren uitkijktoren De Koepel en in Oss uitkijktoren Herperduin . Bekijk ook het volledige overzicht van uitkijktorens.

Openingstijden

De uitkijktoren is het hele jaar, van zonsopkomst tot zonsondergang te beklimmen.

Gratis entree

Wil je laagdrempelig van het uitzicht genieten? Dat kan! De toegang tot deze uitkijktoren is namelijk gratis.

Parkeren

Bij de uitkijktoren en in de directe omgeving kan niet geparkeerd worden. De dichtstbijzijnde parkeergelegenheid is aan de Eltenseweg, vlak bij de Duitse grens. Navigeer hiervoor naar ‘Parkeerplaats Hulzenberg’. Vanaf de parkeerplaats sla je rechtsaf en volg je de Eltenseweg. Je neemt het eerste zandpad aan je linkerkant, het bos in. Aan het einde van dit zandpad, na ongeveer een kilometer, sla je rechtsaf. Dan wandel je de uitkijktoren tegemoet. In totaal is het ongeveer een kwartier lopen.

Toegankelijkheid

De uitkijktoren is enkel te beklimmen via een trap. Er is geen lift aanwezig. Hierdoor is het niet geschikt voor mensen met een rolstoel of kinderwagen.

 

 

 

 

Ontdek mooie routes langs Uitkijktoren Hulzenberg

Zin in een heerlijke wandel- of fietstocht? Check deze routes die over de mooiste paden gaan en je naar de prachtigste plekken brengen.

Zien en doen bij Uitkijktoren Hulzenberg

In de omgeving van de uitkijktoren is genoeg te zien, te doen en te beleven. Neem alvast een kijkje.

Nog meer inspiratie?

Check het laatste nieuws en lees verrassende blogs over uitkijktorens in Nederland, boordevol tips en inspiratie voor een heerlijk dagje uit.

Naar alle berichten

De winnaar van de fotowedstrijd

17 feb 2024

De winnaar van de winactie 'fotografeer een uitkijktoren en win een verrekijker' is bekend. Kijk snel wie de winnende foto heeft gemaakt.

Fotografeer een uitkijktoren en win een verrekijker!

17 jan 2024

Uitkijktorens.nl organiseert een fotowedstrijd in het kader van de 100ste toren die op de website staat. De termijn van de winactie is gesloten.