Uitkijktoren Slikken van de Heen - Uitkijktorens.nl

Uitkijktoren Slikken van de Heen

Terug Sint Philipsland · Zeeland
Beleef het ruige natuurgebied van Slikken van het Heen en ontdek wisenten, konikpaarden en andere dieren in het wild vanaf deze stalen uitkijktoren.
2009
19,5 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
2009
19,5 m
Gratis
Niet rolstoeltoegankelijk
Altijd open
Beleef het ruige natuurgebied van Slikken van het Heen en ontdek wisenten, konikpaarden en andere dieren in het wild vanaf deze stalen uitkijktoren.

Deze uitkijktoren is in 2021 vijf meter verhoogd. Hierdoor kijk je weer over de boomtoppen en ontdek je de mooiste vergezichten.

Foto's van de Uitkijktoren Slikken van de Heen

Veel van de foto's op ons platform zijn gemaakt door liefhebbers van uitkijktorens. Stuur jouw foto's naar info@uitkijktorens.nl en krijg een vermelding op ons platform!

Waar ben ik?

Deze uitkijktoren is in 2021 vijf meter verhoogd. Hierdoor kijk je weer over de boomtoppen en ontdek je de mooiste vergezichten.

Sint Philipsland · 4675 RB Sint Philipsland

Bewonder het ontwerp

Uitkijktoren Slikken van de Heen is een open toren die volledig uit staal is gemaakt. De vier stalen palen zijn zo geplaatst, dat de toren piramidevormig aan doet en rankheid uitstraalt. Via een smalle, stalen wenteltrap klim je zo naar de top waar je vanaf het uitkijkbordes in alle windrichtingen van het uitzicht kunt genieten.

uitkijktoren Slikken van de Heen

Check de leukste feitjes

Boven de boomtoppen

Hoewel de uitkijktoren Slikken van de Heen al jaren geleden op deze plaats is neergezet, is het eind 2021 met 5 meter verhoogd, waardoor het nu een hoogte van 19,5 meter bereikt. Reden: de bossen rondom de toren groeien zo goed, dat boven de boomtoppen uitkijken niet meer kon. Na een duizelingwekkende klim via de wenteltrap word je weer beloond met de mooiste vergezichten.

Grensgeval

De uitkijktoren ligt naast de Schelde-Rijnkanaal en is tegelijkertijd de grens met de provincie Noord-Brabant. Sta je boven op de Zeeuwse toren dan kijk je in zuidoostelijke richting naar het Brabantse land.

Natuurgebied Rammegors

Ontdek andere uitkijktorens in de regio

Wist je dat er in de omgeving nog diverse andere uitkijktorens te vinden zijn? Zo vind je in de Heen uitkijktoren Bunkertreppe, in Halsteren uitkijktoren Pompejus en in Bruinisse uitkijktoren Krammersluizen. Bekijk ook het volledige overzicht van uitkijktorens.

Openingstijden

De uitkijktoren is dagelijks geopend. Er zijn geen specifieke openingstijden.

Gratis entree

Wil je laagdrempelig van het uitzicht genieten? Dat kan! De toegang tot deze uitkijktoren is namelijk gratis.

Parkeren

Parkeren is mogelijk op de hoek van de Philipsdam en Campweg. Navigeer direct naar de parkeerplaats. Je steekt hier de dijk over en wandelt direct het natuurgebied in. Vanaf hier is het zo’n 15-20 minuten wandelen naar de uitkijktoren.

Toegankelijkheid

De uitkijktoren is enkel te beklimmen via een trap. Er is geen lift aanwezig. Hierdoor is het niet geschikt voor mensen met een rolstoel of kinderwagen.

Ontdek mooie routes langs Uitkijktoren Slikken van de Heen

Zin in een heerlijke wandel- of fietstocht? Check deze routes die over de mooiste paden gaan en je naar de prachtigste plekken brengen.

Zien en doen bij Uitkijktoren Slikken van de Heen

In de omgeving van de uitkijktoren is genoeg te zien, te doen en te beleven. Neem alvast een kijkje.

Nog meer inspiratie?

Check het laatste nieuws en lees verrassende blogs over uitkijktorens in Nederland, boordevol tips en inspiratie voor een heerlijk dagje uit.

Naar alle berichten

De winnaar van de fotowedstrijd

17 feb 2024

De winnaar van de winactie 'fotografeer een uitkijktoren en win een verrekijker' is bekend. Kijk snel wie de winnende foto heeft gemaakt.

Fotografeer een uitkijktoren en win een verrekijker!

17 jan 2024

Uitkijktorens.nl organiseert een fotowedstrijd in het kader van de 100ste toren die op de website staat. De termijn van de winactie is gesloten.