Uitkijktoren overzicht

Uitkijktoren Holmers-Halkenbroek
Elp
Uitkijktoren Krammersluizen
Bruinisse
A’DAM Lookout
Amsterdam
Waddenbelevingspunt
Den Oever
Uitkijktoren De Zeven
Ravenswoud
Uitkijktoren De Reusch
Schimmert
Uitkijktoren De Stokte
Dalfsen
Uitkijktoren Wellerlooi
Wellerlooi
Bostoren
Putten
D’n Flaestoren
Esbeek
Waar ben ik?
bird

Prijs gewonnen

Een aantal van de bijzonder originele ontwerpen zijn niet onopgemerkt gebleven. Deze uitkijktorens hebben namelijk allemaal een prestigieuze prijs gewonnen. Sommige zelfs meer dan een! De Benelux Trofee Thermisch Verzinken, de internationale duurzaamheidsprijs Green Good Design Award en de architectuurprijs van de BNA zijn een paar voorbeelden ervan. Wat een mooie opsteker voor de ontwerper, de initiatiefnemers en de bouwers.

Achter deze uitkijktorens schuilen naast het winnen van een prijs uiteraard nog andere bijzondere verhalen en leuke feitjes. Ontdek de uitkijktoren die is omgetoverd tot het regionale centrum van streekproducten en duurzaamheid, een bos in een bos op een uitkijktoren als een experiment 2.0. of de uitkijktoren die veel verschillende bijnamen kent.

Ontdek alle uitkijktorens die een prijs hebben gewonnen en maak er een bijzonder dagje uit van. Maak een heerlijke wandeling of fietstocht en kom langs tal van andere bijzondere bezienswaardigheden en verrassende ontdekkingen.