7x de leukste uitkijktorens voor kinderen - Uitkijktorens

Vaak is het even klimmen, maar dan heb je ook wat 😉. Vanaf de top van de meeste uitkijktorens ontdek je de mooiste vergezichten. Hartstikke leuk om dat samen met je kinderen te beleven. Ook in de omgeving is vaak van alles te doen. Heerlijk ravotten in het zand of in de bossen, hutten bouwen in een speelbos of bijzondere dieren spotten. Tip: maak een heerlijke wandeling die langs al die leuke activiteiten voeren. Een bezoek aan een uitkijktoren is daarom een topdagje uit voor het hele gezin. Ontdek hier de 7 leukste uitkijktorens voor kinderen, ‘gewoon’ in Nederland.

1. Natuuravontuur op het Boomkroonpad

Drouwen, Drenthe

Boomkroonpad

Een van de leukste uitkijktorens voor kinderen in Nederland is het Boomkroonpad. Hier kun je samen met je kinderen de natuur écht beleven. Het ‘natuuravontuur’ start onder de grond, waar het verhaal wordt verteld hoe de dieren onder de grond leven. Vervolgens klim je naar boven en wandel je op verschillende hoogtes tussen de boomtoppen. Wat een unieke natuurervaring! Rondom het enige Boomkroonpad dat Nederland telt ontdek je nog veel meer. Vlakbij vind je onder meer Speelbos Lorken waar kinderen zich heerlijk kunnen uitleven: klimmen en klauteren in de bomen, kliederen met water bij de waterpomp of enorme hutten bouwen. Maak samen een heerlijke wandeling of vraag ernaar bij het Buitencentrum Boomkroonpad.

2. Spanning en en sensatie op de Bostoren

Putten, Gelderland

Bostoren

Waaghalzen opgelet! Zin in een spannend avontuur? Dan is de Bostoren op landgoed Schovenhorst ‘the place to be’. Tijdens de klim van deze 40 meter hoge uitkijktoren beleef je onderweg bloedstollende avonturen. Zo ontdek je niet alleen een vrij hangend klimnet op enorme hoogte, maar kun je ook op de uitstekende ‘takken’ van dit verticaal boomkroonpad staan. Op de top van deze enorme uitkijktoren wacht je nog een verrassing. Je ontdekt er namelijk een heuse bomentuin. Ook heb je de mooiste vergezichten op onder meer de Veluwe en Amersfoort. Wil je er een middagje uit van maken? Ga dan voor de Boswandeling, een superleuke wandeling van slechts 3 kilometer die door dit prachtige landgoed voert. Onderweg ontdek je een te gek speelbos. Kortom, urenlang speelplezier gegarandeerd.

3. Ravotten in het zand bij uitkijktoren Herperduin

Herpen, Noord-Brabant

Uitkijktoren Herperduin

Ontdek hét oergebied van Brabant, de Maashorst, vanaf boven en beklim uitkijktoren Herperduin. Deze 25 meter hoge uitkijktoren staat boven op een metershoge stuifduin in natuurgebied Herperduin. Je ontdekt dus adembenemende uitzichten. Kijk je naar beneden dan zie je de prachtige stuifduinen waar je kinderen heerlijk kunnen ravotten: zand, zand en nog eens zand. Ontdek ook speelbos ‘da’s leuk’ vlak bij de uitkijktoren. Kinderen kunnen zich hier urenlang vermaken met een enorm speeltoestel van wel 33 meter, de Das, in de greppels spelen of glijden van de glijbaan. Of ga naar natuurspeeltuin Klauterwoud ten westen van dit prachtige natuurgebied en ontdek onder andere stapdammen, zigzag palen en een waterpomp. Keileuk! 

4. Op ontdekking bij uitkijktoren Weusthag

Hengelo, Overijssel

Uitkijktoren Weusthag

Deze bijzondere cortenstalen uitkijktoren staat in een prachtig landschapspark, Weusthag. Vanaf de top kijk je niet alleen prachtig uit op Hengelo, maar ook op dit park, dat ook wel het groene centrum van de stad wordt genoemd. Maak een wandeling door het park en ontdek de leukste uitjes voor kinderen. Ga op ontdekkingstocht in het Beleefbos Weusthag waar je niet alleen kruiptunnels kunt ontdekken, maar ook stapstammen, heuvels en wilgenhutjes. Aai allerlei dieren van de kinderboerderij, zoals Pico de ezel, Blue het minipaard en een nandoe. Of wandel naar de hertenwei. Ook ontdek je er een prachtige typisch Twentse heemtuin.

5. Wilhelminatoren, de toren voor waaghalzen

Vaals, Limburg

Wilhelminatoren

Ook de Wilhelminatoren is een uitkijktoren voor de jongere en oudere durfallen onder ons, want bovenop deze 34 meter hoge uitkijktoren ontdek je namelijk een glazen Skywalk, een uitstekend, glazen doosje. Deze uitkijktoren is dus beslist een uitdaging. Vinden de kinderen het nog te spannend? Geen nood, je kunt ook op het open platform blijven of een verdieping lager gaan, naar het overdekte platform. De uitkijktoren is niet alleen te beklimmen, maar de top is ook met een lift te bereiken. Ideaal dus als je de kinderwagen mee hebt. Welke verdieping je ook kiest, vanaf daar kijk je uit op drie landen; Nederland, België en Duitsland. Ook in de omgeving is van alles te doen en te ontdekken voor de kinderen. Zo ontdek je op de Vaalserberg een aantal leuke attracties zoals het grootste labyrint van Nederland.

6. Volop spelen bij uitkijktoren Veluwetransferium

Nunspeet, Gelderland

Uitkijktoren Veluwetransferium

Uitkijktoren Veluwetransferium spreekt bij veel kinderen tot de verbeelding, want deze uitzichttoren heeft wel wat weg van een vliegende schotel. Beklim de 130 treden tellende trap en bewonder het bekendste natuurgebied van Nederland eens van boven. Wie weet spot je wel een van de ‘big five’ van Nederland! In de omgeving valt van alles te ontdekken voor kinderen. Zo kunnen ze zich uitleven in de grote speeltuin. Ook kun je op zoek gaan naar de kabouters in de kabouterhut bij het bezoekerscentrum en is er een speciale kabouterroute.

7. Beleef meer bij uitkijktoren De Onlanden

Peize, Drenthe

Uitkijktoren De Onlanden

Onder de rook van de stad Groningen ontdek je een wel heel bijzondere toren, uitkijktoren De Onlanden. Niet alleen de klim naar de top van deze 26 meter hoge uitkijktoren heeft allerlei verrassingen, maar ook de weg ernaartoe. De uitkijktoren is namelijk te bereiken via een 800 meter lang beleefpad. Ontdek Exmoor pony’s en monniken. Wie weet spot je wel een vos of een ree. Tijdens de klim naar boven lijkt het net alsof je tussen de bomen wandelt. Vanaf de top van uitkijktoren De Onlanden kijk je weids weg over De Onlanden en zie je in de verte de stad Groningen. De wandelroute De Onlanden voert dwars door dit natte natuurgebied en brengt je onder meer naar de Onlanderij. Hier ontdek je onder andere het schuurtje van Boswachter Bart, een blotevoetenpad en een te gekke natuurspeeltuin.

Dit zijn volgens Uitkijktorens.nl de leukste uitkijktorens voor kinderen in Nederland. Uiteraard zijn er nog veel meer te gekke uitkijktorens. Ontdek ze allemaal op Uitkijktorens.nl.